IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

По-млади без лазер

30 декември 2013 15 00

Как може да изглеждате по-млада от възрастта си, без да използвате болезнени методи

Снимка: Dreamstime

Снимка: Dreamstime

Може би сте от тези, които вярват, че хубавите неща в живота стават още по-хубави с напредването на възрастта, като виното и сиренето, старото кожено яке, Джордж Клуни.... Но това са може би едни от малкото хубави неща, за които важи това. С годините ни може би характерът ни става по-благ, а ние сме по-смирени и се превръщаме в по-добри хора. Всяка от нас се ласкае, когато чуе думите „О, изглеждаш много добре!“ И се чудим как да спрем времето, без да използваме инжекции, лазери или хирургична намеса. Има как.

Бели зъби

Знаем, че зъбите ни се оцветяват от червено вино, кафе, цигари и превръщат усмивката ни в не толкова сияйна. Има щадящи джоба ни продукти, които можем да открием в кухнята си, с чиято помощ лесно се премахват петната по емайла на зъбите ни. Това са зехтин, ябълков оцет, лимон, портокалови кори, ягоди, ябълки... Просто ги яжте по-често, за да изчистват последствията от онези храни и напитки, които причиняват петната.

Оралните пробиотици спомагат за поддържане на устната хигиена и на здравословния баланс на устната флора, като предотвратяват появата на кариеси и осигуряват свеж дъх в устата.

Боядисване на косата

Ключът, според стилистите на звездите е, да се избегне твърдият цвят и да се избират триизмерни цветове. Същото важи и за топлите тонове – те правят по-мек овала. Тъмните, хладни и пепеливи нюанси може да състарят лицето, като променят тена му. Тъмните коси се нуждаят от блясък, за да изглеждат силни и млади.

Бретон

От една страна чудесно прикрива бръчките по лицето, прикрива и сенките около бръчиците по лицето. Бретонът внушава младежко излъчване – закачливо и смело. Не го правете твърде къс и го поддържайте редовно. Припомнете си прическата на Лили Иванова.

Прическа

Изключителната дължина и напълно правата коса не са препоръчителни, когато желаете да внесете доза младост в излъчването си. Косата е добре да бъде раздвижена с пластове, за да изглежда витална, а обемът придава ефирност и младост на излъчването. Но не и прекаленият обем. Една плътна и силна коса може да говори сама за духа на притежателката си. Ако с години се подстригвате или си правите една и съща прическа, време е да я промените – това води след себе си и други промени, в повечето случаи положителни.

Тенът на кожата

Всички сме го изпитвали – един ден се поглеждаме в огледалото и забелязваме бръчка, която не е била там, или петно от слънчево изгаряне, което няма да се махне никога повече. Ако предпочитате да пропуснете химическия пилинг, търсете подходящи съставки в продуктите, които да върнат светлината в кожата ви. Такива са ексфолианти с кайсиеви ядки, с антиоксиданти и с витамин С и всички съставки, които потискат производството на меланин в кожата.

Текстурата на кожата

Скрабът и четката за лице далеч не са единствените помощници за постигането на бебешка гладка кожа. В малки дози алфа-хидрокси киселини и бета-хидрокси киселини (каквито се използват в химичния пилинг) имат същия ефект върху кожата. Но тях можем да ги заместим със съставки като гликоловата, салициловата, бадемовата или ябълковата киселина. Не забравяйте след това да нанесете продукт с SPF.

Кожата на тялото

Хлътване, вдлъбване и промяна на цвета са трите поражения върху кожата на тялото ни, които не искаме да забелязваме. За да се предотврати тази тройна заплаха, рискът от която се увеличава с напредването на възрастта, може би по-важно от ексфолирането е овлажняването. Само защото няма да премахнете вдлъбнатините по тялото, не означава, че трябва да спрете да ползвате антицелулитни кремове – те изглаждат повърхността на кожата, което създава илюзията за по-малко очевидни трапчинки. Антицелулитните кремове, които съдържат антиоксиданти и ретинол засилват еластичността на кожата.

Тонус на тялото

Редовните упражнения поддържат мускулите гъвкави, а тялото балансирано и силно. Те са и ключът към поддържането на млада кожа, а когато се потите, кръвта изтласква токсините от тялото и това помага за сияйната кожа. Поддържането на здравословно телесно тегло е решаващо за външния вид, особено на жените. Много слабата фигура визуално състарява силуета. Отпускането в областта на шията и ръцете може да се избегне с упражнения и балансирано хранене. Това се отразява добре и на косата.

Допълнителна хидратация

С напредването на възрастта основният козметичен продукт, който трябва да присъства в несесера ви е хидратиращата маска. Освен това пийте много вода, използвайте серум и крем с хиалуронова киселина.

Веждите

С годините формата на веждите се променя, но младежкото излъчване може да си осигурите с естествени средно гъсти вежди. Избягвайте изтъняването на веждите си до тънки линии и извайването на силни арки. Те акцентират върху стареенето на очите. Меката и естествено изглеждаща форма на веждите ще отнеме години от лицето ви.

Хранителни добавки

Може би това е другото име на фонтана на младостта. Изследванията доказват, че консумацията на повече витамин С води до по-малко бръчки, а бета каротинът е това, което тялото ни превръща във витамин А или добре познатият приятел на кожата ни – ретинол. Той е в основата на изграждането на колагена и поддържането на младостта на кожата. Добрите мазнини са омега 3 и омега 7 – те са отговорни за поддържането на добрата защита на кожата и на мастния ѝ баланс. Уверете се, че получавате дневния си прием на желязо – липсата му се отразява на красотата и здравето на косата, кожата и ноктите.

Без цигари

Те са оправдание за голяма част от жените, че им помагат да се справят със стреса. Но последиците от пушенето засягат и външния вид, освен здравето. Според редица изследвания на проблема, ако откажете цигарите преди да навършите 40 години, може да увеличите продължителността на живота си с около 10 години. Тъй като пушенето намалява усвояването на витамин С от организма, препоръчително е за всички пушачи да го приемат допълнително, като е добре да се хранят с папая, ананас, чушки, броколи и други храни, които съдържат изобилно количество от този витамин.

Автор на статията:
Люба Вангелова

КоментариКоментари