IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Натурална козметика за грижа през нощта

10 февруари 2014 13 29

Зехтин, кокосово масло, масло от чаено дърво, ягода и мед – това са продуктите, които ще ви осигурят красота за кожата и косата през нощта

Снимка: Dreamstime

Снимка: Dreamstime

Сънят е красота, това е вярно. Достатъчното количество сън през нощта ни носи енергията през деня, здраве и красота. Но невинаги това се отразява така на външния ни вид. Има някои малки подробности, на които може да обърнете внимание, за да сте доволни на сутринта от това, което виждате в огледалото. Това са трикове за красота, които вършат своята работа докато вие спите. Другата важна подробност е, че това са изцяло натурални продукти, които се отразяват изцяло положително на здравето на кожата и косата ви.

Скраб за устни

За да се събудите с меки и сочни устни, може да използвате натурален скраб за устни, който да нанесете точно преди лягане. След като изплакнете устата си и подсушите устните си, нанесете балсама, който ще хидратира кожата на устните и ще я направи гладка.

Балсам: малка чаша пчелен восък (може да го настържете на ренде), 3 с. л. кокосово масло, 1 ч. л. витамин Е, 2-3 капки масло от чаено дърво.

За ръцете ви

Кокосовото масло върши чудесна работа за овлажняване на дланите ви, за гърба на дланите ви и за кожичките на ноктите. Преди лягане, намажете ръцете си с кокосово масло и сложете памучни ръкавици. Това гарантира, че съставките ще се абсорбират добре в кожата и ще се събудите с невероятно меки ръце.

За миглите

Всяка жена копнее за дълги мигли. След като почистите грима си, с чист памучен тампон напоен със зехтин минете миглите си с движение по посока на растежа им. На сутринта измийте очите си както обикновено с вода. Ако включите тази процедура в рутинните си грижи, в рамките на няколко месеца ще забележите значително сгъстяване и удължаване на миглите си.

За красива коса

За да дадете на косата си достатъчно влага, преди лягане нанесете балсам за дълбоко подхранване. Сплетете косата си в плитка и я увийте в стегнат кок, за да може да проникне продуктът още по-дълбоко в косъма. На сутринта измийте косата си с шампоан. Чудесен ефект от тази процедура има домашно приготвена смес от лавандула и кокосово масло.

За бели зъби

Най-доброто избелване на зъбите става докато спите. За тази цел може да използвате една голяма ягода – смачкайте я на каша и с четка разнесете сместа по зъбите си. На сутринта измийте зъбите си както обикновено с паста за зъби. Може би сте чували, че към тази смес може да се добави и малко (не повече от половин ч. л.) сода, но в този случай сместа се оставя върху зъбите за не повече от 5 минути.

Автор на статията:
Люба Вангелова

КоментариКоментари