IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Тайни за красота от Япония

16 май 2014 11 50

По какъв начин жените от Страната на изгряващото слънце поддържат своята красота

Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

От безупречен тен до красива коса – японките са известни със своята специфична красота. Разбира се, като всички други жени, те също полагат усилия, за да поддържат своя външен вид. Всички дами, независимо в коя точка на света се намират, могат да се възползват от японските тайни за красота. По този начин те ще подчертаят своята естествена красота и нежност по прост и ефективен начин.

Съвети за грижа за кожата и начина на хранене от Страната на изгряващото слънце:

Водорасли. Те са в основата на много козметични продукти, тъй като имат благоприятен ефект срещу стареенето. Водораслите са богати на омега-3 мастни киселини, йод и витамин C. Освен това са отлична противовъзпалителна съставка в маските за лице. Водораслите могат да се използват в борбата със зачервяването на кожата и поддържат младежкия ѝ вид.

Ориз на прах и масло. Оризът е съществена част от японския хранителен режим. Освен това той играе важна роля в грижата за кожата. Оризът на прах е една от японските тайни за красота. В него се съдържа комбинация от антиоксиданти и витамини, която има мощни подмладяващи ефекти. Оризът на прах може да се използва за измиване на лицето самостоятелно, докато маслото от оризови трици е чудесно за отстраняване на грима.

Търкане кожата със суха четка. Много японски жени смятат, че това е една от тайните за красотата им. С помощта на мека суха четка те подготвят кожата си – като вид ексфолиране. След това обработват кожата си с някаква маска. Следват овлажнители и серуми. Интензивните (но не прекалено) движения с четката ще ви помогнат да подобрите циркулацията на кръвта.

Поставяне на овлажнител. Японките имат уникална техника за прилагане на овлажнител. Вместо да го прилагат нежно, те използват по-силни движения, за да подобрят кръвообращението. Добрият приток на кръв е важен за производството на колаген и младостта на кожата. Опитайте да нанесете овлажнителя за лице с потупващи движения.

Риба. Годишно японците ядат 10 пъти повече риба, отколкото американците. В рибата се съдържа полезната съставка омега-3 мастни киселини. Освен това комбинацията от ниско съдържание на мазнини, протеини, минерали и витамини е идеална за кожата. С нейна помощ кожата придобива неповторим блясък.

Зелен чай. Той е богат на антиоксиданти, които се борят със свободните радикали и поддържат тялото по-младо. Ето защо зеленият чай е друга важна съставка в японската козметика. Най-добре консумирайте по две чаши зелен чай на ден, за да се възползвате от неговите мощни полифеноли против стареенето.

Автор на статията:
Милена Алексиева

КоментариКоментари

Анонимен ( преди 9 години )
zashto tapaci maje komentirat statiq za jeni???!!!!
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
Анонимен ( преди 9 години )
Йоан ( преди 9 години )
Те японците не само с такива тактики са известни, но евала за статията ;)
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар