IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Трикове за красота, които ще ви спестят време

26 май 2014 05 20

Какво да правите, когато бързате, а трябва да се разкрасите

Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Ако ежедневното ви разкрасяване преди излизане влиза в директна конкуренция с разкрасяването на Бионсе преди да излезе на сцена, значи трябва да промените нещо и то спешно.

Може би вече имате изградена рутина в сутрешната подготовка пред огледалото, но тя не е ефективна, ако отнема прекалено много от вашето време.

Дългите разкрасителни процедури не могат да ви влязат в употреба и когато трябва бързо да излизате за среща или някоя важна задача.

В такива моменти имате нужда от съвети, които ще ви помогнат да действате бързо, ловко и същевременно лесно. Ето и някои трикове, които определено ще ви заинтригуват:

1. Пропуснете шампоана. Ако имате ограничено време, което ви притиска и нямате възможност да измиете косата си и да я изсушите, значи просто няма да го правите. Разбира се, не е нужно да ходите с мръсна коса, а просто да използвате сух шампоан. Нанесете от продукта в корените и подсушете косата за минута-две, за да получите нужния обем. Ако пък наистина трябва да излезете спешно, винаги може да оформите косата си в красив и елегантен кок.

2. Ускорете овлажняването на кожата. Дори когато имате ограничено време, не трябва да забравяте овлажнителя (особено през сухите зимни месеци). Просто изберете по-светъл овлажнител на водна основа, тъй като той се абсорбира по-бързо и лесно в кожата.

3. Комбинирайте две стъпки. В случай, че бързате, смесете овлажнителя заедно с коректора върху ръката си. Разбъркайте, за да получите хомогенна структура и нанесете равномерно върху цялото лице. Дори може да не се наложи да слагате фон дьо тен!

4. Използвайте кремообразни сенки. Те се нанасят много по-лесно и бързо в сравнение с останалите. Вместо да губите време да нанасяте даден цвят с четка, използвайте гъба за грим или директно пръста си.

5. Съсредоточете се върху бузите и очите. Когато имате само 10 минути на разположение, забравете за обичайната рутина, с която се приготвяте. Вместо това следвайте следните три прости стъпки: коректор под очите, спирала и руж. Може да добавите и балсам или червило в неутрален цвят – гаранция за свежо и сияйно лице.

Автор на статията:
Милена Алексиева

КоментариКоментари

Анонимен ( преди 9 години )
това със сухият шампоан е голям трик!
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар