IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Какво да носите в плажната си чанта

23 юли 2014 07 10

Задължителните неща за плаж

Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Въпреки непостоянния климат напоследък, лятото все пак е тук и е време за заслужена почивка на морето. Обикновено хората прекарват вечерите по баровете, а часовете през светлата част на деня – на плажа. Ето защо е важно да бъдете достатъчно подготвени, когато тръгвате на плаж, независимо дали ще останете там само за час-два или за по-дълго.

Целият ви ден (а и следващите няколко) могат да се развалят, ако например забравите да си вземете слънцезащитния крем и кожата ви изгори. Така че, за да няма проблеми и почивката ви да бъде идеална, вижте кои са нещата, които задължително трябва да носите в плажната си чанта:

1. Слънцезащитен продукт. Както вече споменахме – това е нещото, което изобщо не бива да забравяте. Не се заблуждавайте, че ако се намажете преди да излезете от хотелската стая, това е достатъчно. За да предпазите кожата си от вредните слънчеви лъчи, трябва да нанасяте слънцезащитен продукт редовно. Така че – поставяйте го в чантата!

2. Подходяща плажна кърпа. Голямата и удобна плажна кърпа може да се превърне в нещо жизненоважно за вашия комфорт, особено ако решите да плажувате директно на пясъка, а не върху шезлонг. Потърсете някоя голяма, но тънка кърпа, която лесно да може да се навива и която не заема много място в плажната чанта.

3. Слънчеви очила. Те са задължителен плажен аксесоар, освен ако не искате цял ден да се взирате в слънцето. Липсата на слънчеви очила не само създава неудобство, но може да ви докара и главоболие. Този задължителен аксесоар за плажа също така предпазва очите от вредните ултравиолетови лъчи, което е много важно за вашето здраве.

4. Балсам за устни. Вашите устни се нуждаят от хидратация и защита от слънцето. Ето защо не забравяйте да вземете в плажната си чанта балсам за устни на маслена основа със слънцезащитен фактор.

5. Книга или списание. Дори да сте отишли на плаж с приятели, може да изпитате желание да останете насаме със себе си и да се отдадете на четене. Ваш е изборът – дали предпочитате увлекателна книга или любимото си списание, важното е винаги да имате някакво интересно четиво под ръка.

Автор на статията:
Милена Алексиева

КоментариКоментари

Анонимен ( преди 9 години )