IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Как да намалите окосмяването по лицето си

7 януари 2015 13 14

Бързи и лесни домашни маски, с които да се отървете от досадните косъмчета

Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Космите по лицето и тялото са естествен механизъм на организма да предпази по-чувствителните и незащитени места по кожата. За жените обаче, те са едно неудобство и те правят какво ли не, за да ги премахнат.

Най-лесното решение е да отидете при специалист-козметик, който да се погрижи за премахването и на досадния мъх в някои области на лицето, но ако не искате да давате излишни средства или все не намирате време, решете лесно този проблем у дома.

Ето и няколко предложения за домашни маски, които ще намалят растежа на малките, досадни косъмчета:

- Смесете 30 г захар с лимонов сок в купа с вода. Разбъркайте докато захарта се разтвори. Поставете на конкретния участък и изчакайте 15 минути. След това измийте мястото с вода. Правете процедурата веднъж седмично.

- Разбъркайте в равни пропорции куркума, брашно и извара. Намажете окосменото място и изчакайте да изсъхне. След това изплакнете.

- Сместа от папая и куркума помага за задържане растежа на косъма. Освен това тази маска ексфолира по перфектен начин кожата. Нанесете с кръгови движения върху избрано от вас място и оставете сместа за 15 минути върху лицето. След това измийте с вода.

- Картофът е избелващ агент, който като се смеси с жълта леща помага за изсветляването на косъма, а при редовна употреба и неговото отстраняване от кожата. Смесете двата продукта в равни количества, нанесете на лицето за 15 минути.

- Банановата овесена каша е ефикасен скраб, който не само изглажда кожата, а и премахва излишните косми. Втрийте сместа в кожата и оставете да престои 15 минути. След това измийте. Правете „упражнението“ веднъж седмично.

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари

лпл ( преди 9 години )