IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Правилният начин да махнете грима си

4 ноември 2015 08 20

Без да увредите кожата си

Снимка: Istockphoto

Снимка: Istockphoto

Едно от най-важните правила, за да запазите младостта, свежестта и блясъка на кожата си, е да не заспивате с грим.

В стремежа си да бъде по-дълготраен, съвременният макиаж става все по-труден за почистване.

Много дами избират неподходящи продукти и търкат безмилостно кожата си, което само може да я увреди.

Бюти експертът на Pro-Artist Relations, Вивиана Мартин, дава няколко съвета относно това, как да премахнете грима си успешно и без последствия за кожата.

1. Накиснете памучен тампон с течен дегримьор и го сложете на клепачите си за минута-две. По този начин течността ще успее да разгради частиците, без да се налага да търкате областта около очите и самите очи. В тази зона, кожата е много нежна и лесно може да бъде наранена.

2. Използвайте продукт на мазна основа, ако гримът ви е водоустойчив, защото мазнината разгражда по-добре. Имайте предвид, че подобни козметични продукти застават като бариера върху кожата – нещо, което може да попречи на нанасянето и абсорбирането на крема за лице.

3. В случай, че се е наложило да прибегнете до втора стъпка, може да почистите допълнително лицето с кърпички за премахване на грим, които съдържат и алкохол и изсушават кожата. В никакъв случай не търкайте, а минете нежно по повърхността и след това намажете с хидратиращ крем.

4. Домашни алтернативи на козметични продукти за премахване на грим: Смесването на малко вазелин и някакъв хидратант ще ви помогне да отстраните грима. Можете да опитате и с мед, но след това трябва внимателно да го премахнете от кожата, за да не остане лепкавото усещане.

5. Завършете с тоник. Той често е подходящ за всеки тип кожа, лек е като текстура, попива бързо и освежава кожата, успокоявайки я в случай на раздразнение и дискомфорт.

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари