IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Как да поддържате своя набор от гримове

19 август 2019 08 00

Високата хигиена ще предпази лицето ви от алергии и възпаления

Снимка: Pixabay

Снимка: Pixabay

Гримовете са нещо, с което трябва да бъдете доста предпазливи. От една страна е много важно да изберете точните продукти за кожата и формата на лицето си, а от друга да следите внимателно състоянието им и колко време ги ползвате, за да не излязат от срок. Все пак това са продукти, които слагате върху лицето си.

И не забравяйте, че трябва да се грижите за състоянието не само на продуктите, а и на пособията, които ползвате за нанасянето им – четки, гъбички, апликатори…

Защо трябва редовно да почиствате чантичката си с гримове?

Вашият кит с гримове съдържа много бактерии. Много от течните козметични продукти се явяват инкубатор на бактерии. Кои продукти трябва да следите по-изкъсо? Кремообразните продукти са с най-кратък срок на годност и най-податливи към развъждане на бактерии. Ако ползвате такива продукти е важно да миете много често гъбата, с която ги нанасяте върху лицето.

Прахообразните продукти са с най-дълъг живот. Колко дълго можете да ползвате спирала, червило, фон дьо тен и пудра? Повечето течни продукти издържат до 12 месеца. Пудрите са със срок около 24 месеца. Спиралите и червилата е хубаво да се подменят на всеки 3 месеца.

Колко често трябва да почиствате четките си за гримове и защо?

Четките може да се почистват със специални препарати за четки или просто със сапун и вода. Ако не разполагате със съответните спрейове за почистване, които може да ползвате веднъж седмично, почиствайте четките си поне веднъж на 2 седмици.

Гъбите за течните продукти е хубаво да се перат веднъж седмично, тъй като по-лесно развъждат и задържат бактерии.

Колко често трябва да перете чантичката с гримовете си?

Чантичката за гримове често задържа различни частици от сенки, пудри, ружове и дори от червила, моливи и кремообразни пудри. Почистването може да осъществи много лесно. Обърнете чантата отвътре навън и почистете с мокра кърпа или поставете в леген с вода. Можете дори да я пуснете при прането с останалите неща, само предварително забършете следите от по-тъмните и плътни козметични продукти.

Какво се случва с кожата ви, ако ползвате продукти с изтекъл срок на годност?

Най-често това може да доведе до раздразнение на кожата или до лек обрив. Ако съответният продукт има пряк достъп до лигавицата на устата или окото може да се стигне до по-сериозна инфекция.

Къде трябва да държите чантата с козметичните си продукти?

Най-добре е тя да бъде на хладно и сухо място без пряк достъп до слънчева светлина. Топлината окуражава възпроизводството на бактерии, така че дръжте далече от радиатора. Хладилникът също не е добра опция, тъй като разваля качеството на кремообразните продукти.

Защо не трябва да споделяте гримовете си с друг?

Тези продукти докосват лицето, очите, устата ви, затова не е никак добра идея да ги разменяте с други хора. Така увеличавате шанса за пренасяне на бактериите от едно лице на друго. Не си разменяйте и четки и гъби за грим.

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари