IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Как да изберете най-подходящия сутиен?

22 септември 2019 14 00

Много жени носят грешния размер

Istockphoto

Американско проучване от 2008 г. показва, че близо 80% от жените носят неподходящ сутиен. В това определение влизат такива с грешен размер – най-често по-малък; банели, които протриват кожата; материя, която предизвиква сърбеж; сутиени, които са с оцветители и боядисват... Ако направим изследване у нас или в някоя друга държава, резултатите ще са сходни. Причината е, че не всяка дама знае какъв сутиен трябва да си купи.

Сутиенът, който носи една жена, трябва да е с правилния размер и преди всичко удобен. Всяко своеволие с качеството може да предизвика дискомфорт и дори изкривяване на гръбначния стълб.

Видове сутиени

В зависимост от големината на гърдите, структурата на тялото и облеклото, за което са предназначени, има най-различни сутиени. Едни се залепват на гърдите, на други рамките се закачват по няколко начина, трети са създадени за спорт. Ето каква е разликата между тях и как да намерите онова, което ви трябва:

сутиен

IStockphoto

Сутиен без презрамки

Лятото е към своя край, но някои тепърва ще ходят на море по топлите страни или им трябва сутиен за специален повод. Този без презрамки става за потник, рокля с гол гръб или друг по-изрязан тоалет. Най-често той е с по-ниска лента и банел с различна дебелина. Чашките са близо една до друга, за да държат гърдите.

Тези сутиени не стават за жени с големи гърди, които се нуждаят от рамки, за да не увисват и да стоят по-добре на конкретната дреха. По-скоро са за дамите, които имат малки или средни гърди.

Залепващи се

Ако имате перфектно тяло, разбира се, че ще го покажете на партито или на купона на плажа. Тогава ще ви трябва по-изрязан сутиен, който да придържа гърдите, но и да не се закопчава отзад. Този, който се залепва към гърдите, е най-подходящ, но в сравнение с по-обикновените, не може да се ползва всеки ден.

Истината е, че такъв тип сутиен се взима само за 1-2 слагания, например за бал или сватба. Той не е много удобен и може да причини обриви и раздразнение на кожата. Освен това, ако не е достатъчно качествен, има опасност „да ви остави“ в най-неподходящия момент и да се отлепи.

сутиен

IStockphoto

С по-голяма опора

Така наречените бабешки сутиени, които са по-големи, но и много удобни. Затова могат да се носят всеки ден. В повечето случаи те покриват добре гърдите, запазват естествената им форма и дават допълнителна опора. Повечето производители ги правят без банели или ако има, те са съвсем тънки.

С предно закопчаване

Ако искате да пробвате такъв или си харесате как ви стои, но ви притеснява закопчаването отпред, обърнете внимание на механизма. Той трябва да е здрав, за да издържи на напрежението от опъването на банелите, държащи гърдите. Ако го хванете и трака в ръцете ви странно, то едва ли е толкова качествен и лесно ще се откопчае.

Предимството на този сутиен е, че се слага и сваля по-лесно и пасва за най-различни дрехи.

сутиен

IStockphoto

Спортен сутиен

Ако спортувате активно, не бива да носите обикновен сутиен по време на тренировки. Банелът му е онова, което притиска при движение и може да нарани кожата.

Трудно е да улучите размера на спортния сутиен. Ако имате по-големи гърди, той не бива да е твърде тънък. Търсете по-плътен сутиен, който да ги придържа добре и да скрива зърната ви. Той не трябва да се впива в кожата, а да ви създаде чувство за комфорт и свобода.

сутиен

IStockphoto

С кръстосани презрамки

Този вид е сред най-търсените през лятото, когато жените носят различни видове рокли и потници. Използва се и за специални поводи. Става за жени както с големи гърди, така и с по-малки. Самото кръстосване дава стабилност.

Повечето от най-новите модели разполагат с презрамки, които могат да се ползват както по обикновения начин, така и кръстосани. Има и такива, които се закачват отпред и правят изрязаното деколте по-красиво.

Повдигащ

Той е с банели и доста дебела подплънка. Създава илюзорното схващане, че жената има големи гърди. Сами се досещате, че е най-търсен от представителките на нежния пол, които са с малък бюст.

Банелите прилепват плътно по тялото, а подплънките избутват нагоре гърдите и така те изглеждат по-големи.

За по-тънък гръден кош

Не всяка жена може да се похвали с малък гръден кож. Тези, които имат такъв недостатък, може да носят неподходящ сутиен, който да акцентира върху проблема или показва паласките им. Така наречените минимизирани сутиени създават илюзия за по-малък обем на гърдите.

Никога не носете сутиен, който не е с вашия размер. Така може да нарушите кръвообращението в горната част на тялото. Твърде малкият сутиен притиска гръдния кош и не ви дава да дишате нормално. По-големият пък се трие в кожата и я дразни допълнително.

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари