IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Това не е просто суитшърт

18 октомври 2013 07 20

Харесва ни тоталната власт на този вид дреха в гардероба за есента и зимата

Givenchy Winter 2013

Givenchy Winter 2013

Суитшърт (sweatshirt) – това е блуза, създадена като кръстоска между пуловер и яке и изпълнява точно тези функции. Доскоро ролята му в гардероба се свързваше единствено с топлината и комфорта, но не и с модната му стойност.

Отпреди поне два сезона световните дизайнери правят опити да го натоварят с подобни характеристики и ето, че тази есен се радваме на тоталното господство на пуловера във всички нива на стила. Ограничение в избора на модел, цвят и линия не съществува, което е предизвикателство пред модните фенове.

Материята е още един плюс – може да бъде топъл или фин и да се комбинира поне с още два пуловера наведнъж, ако владеете изкуството на напластяването.

Любими са ни комбинациите с пола – тази визия е съвсем женствена и елегантна, а най-хубавото е, че е подходяща за различни стилни ситуации. Друг вариант на пуловера е с обемен силует и с по-твърда текстура, което го прави подходящ за комбинации с напластяване – така може да се носи и като връхна дреха.

Въпреки принадлежността си към спортния стил, този вид пуловер съвсем естествено зае своя стабилна позиция в ежедневната мода. Комбинирайте го не само с дънки, но и с кожен панталон, както и с ефирни дълги поли от шифон или дантела.

Tibi Winter 2013, Sportmax Winter 2013


Alexander Wang Winter 2013, Ashish Winter 2013

Помним абсолютните модни фаворити от модния сезон на есен 2013, когато почти всеки моден маниак притежаваше пуловер с щампа на Kenzo или на Balenciaga. Тази есен суитшърът е тотален must-have за есенно-зимния ни гардероб, а любимият пример на всички явно е този на Givenchy с образа на Бамби.

Peter Pilotto Winter 2013, Rebecca Minkoff Winter 2013

Kenzo Winter 2013, Milly Winter 2013

А ето и нашата селекция за ежедневните модни комбинации със суитшърт.

Пуловер с щампи на цветя H&M, 79.90 лв.; пуловер с разноцветни щампи H&M, 34.90 лв.; пуловер в цвят горчица Zara, 59.95 лв.; пуловер с щампа безопасна игла Zara, 59.95 лв.

Автор на статията:
Люба Вангелова

КоментариКоментари