IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Сладката шапка тип бийни завладя зимата

14 декември 2013 13 00

Тя събира в едно комфорт и мода

Rebecca Minkoff Winter 2013 Снимка: reuters

Rebecca Minkoff Winter 2013 Снимка: reuters

От пръв поглед е ясно, че носенето на бийни е вид провокация. Също като много други аксесоари, издържали теста на времето, тази шапка се възроди от своя небрежен вид и се превърна в актуален моден знак за съвременен стил. През зимния сезон на 2013 виждаме няколко модела бийни, които позволяват разнообразни интерпретации.

Тромаво бийни

Свободно падаща плетена шапка, която се комбинира съвсем добре с изчистена линия на дрехите с обемна кройка. Контрастът между класа и небрежност лесно може да се постигне с помощта на високи токчета и обемна чанта. Перфектната визия с тромаво бийни е намирането на баланса между женствеността и мъжкия елемент в нея.

Обемно бийни

Игриво и леко драматично едновременно като излъчване, обемното бийни изглежда еднакво добре както с обикновени тишърти, така и с ефирни блузи и рокли. Тази шапка с изключителен обем ще ви отличава където и да сте, затова трябва да я носите с увереност и спокойствие. Може да балансирате обема с меки тонове като розово, лилаво, бежово.

Мирослава Дума, модел от ревюто на BCBG Max Azria Winter 2013.. Снимки: blog.trendstop.com, Reuters

Бийни с висок връх

Този конкретен модел навлезе в стрийт модата, благодарение на модните блогъри. За да комбинирате това бийни е необходимо да имате вкус към експериментиране, а за да свикнете с този странен модел, се иска и време.

Бийни с понпон

Практично, игриво и модерно, бийни с рошава топка на върха връща до известна степен женствеността, която иначе тази шапка ни отнема. Лесно е за комбиниране в стилове, а за повече екстравагантност може да търсите съчетания с принтове и леки текстури. Мини рокля или пола и боти на ток са акцентите, които ще завършат баланса.

Стегнато бийни

Тази шапка е идеална за прикриване на косата ви, когато е в недобра кондиция. Внася спортен елемент в стила, което я прави подходяща за всяка стилна ситуация в ежедневието. Контрастният момент е в комбинацията с ефирна дълга рокля и с пусната коса.

Още примери за стил с бийни може да разгледате в галерията.

Шапка с понпон H&M, 17.90 лв.; шапка в меланж с пон-пон Pull&Bear, 25.95 лв.; шапка от мохер H&M, 14.90 лв.; сива плетена шапка Ice by Iceberg от totallyerectedstore.com, 76 лв.; шапка от мохер в три тона Bershka, 25.95 лв.; шапка 3 suisses.bg, 44.90 лв.

Бийни е модел шапка, който ви позволява да бъдете нетипични и да изразявате свободно своя индивидуален стил. Забравете за всякакви правила на комбинации по цвят и текстура и изберете ексцентричността. Когато смесвате стиловете, следвайте инстинкта си.

Смесвайте бийни с дрехи с луксозни материи, сложни кройки и задължително с високи токчета.

Друг вариант за нестандартна комбинация с бийни е със сако, панталон и ниски обувки.

Тенденцията нео гръндж може да демонстрирате и с комбинация с яке бомбер, бийни и макси пола. Стилът preppy (вариант на колежански) също изглежда очарователно, когато е допълнен с бийни – минипола, плетена жилетка и високи ботуши.

Автор на статията:
Люба Вангелова

КоментариКоментари

( преди 10 години )