IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Вълшебно авокадо. Разкрасява и заздравява

28 април 2011 14 18

Става както за трапезата, така и за домашни спа-процедури

Снимка: Dreamstime

Снимка: Dreamstime

Авокадото става все по-популярно из целия свят, не само защото е полезно за здравето и красотата, а и заради вкусовите си качества. Още повече, може да бъде открито сред щанда с плодовете  през цялата година.

Много е богато на витамини, като този факт го прави полезно и за малки, и за големи.

Авокадото е мощен антиоксидант и има антибактериално действие. Богато е на протеини и полиненаситени мазнини, съдържа витамини А, С, Е и К, които спомагат за подобряване на общото здравословно състояние. Особено полезно е за кожата, защото й придава приятен и здрав блясък.

Припомняме ви една чудесна маска за лице, с която да се освежите за пролетта.

Освен за кожата, плодът е идеална естествена съставка за подхранване на косата, тъй като съдържа етерични мазнини, които имат овлажняващо действие. Авокадото прави косата мека и еластична, както и по-малко податлива на изсушаване и накъсване.

Това подхранване може да се осъществи с приготвянето на домашния балсам с авокадо и кокосово мляко.

Авокадото може да бъде използвано и като ексфолиращ скраб, особено когато е комбинирано със също толкова вълшебната краставица.

След като се уверите в разкрасителните му способности, може да се насладите и на вкусовите му качества. Нали знаете защо то е често включвано в различни диети - защото не съдържа никакви вредни мазнини.

Освен това е богато на белтъчини и въглехидрати.

Ето няколко страхотни рецепти, с които ще зарадвате организма си, изтощен от пролетта:

Салата с пиле, манго и авокадо

Авокадо с пилешко филе

Авокадо с яйчен пастет

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари