IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Chernomore Start.bg Posoka Boec

9-те най-големи естествени унищожители на мазнини (Част 1)

30 май 2011 06 47

9 хранителни продукта, които ще стопят тлъстините ви за нула време

Снимка: Dreamstime

Снимка: Dreamstime

Автор: Камбер

Много жени мечтаят да се избавят от излишните мазнини чрез чудодейния ефект на различни продукти и храни. Оправдани ли са надеждите им?

Има хора, които ежедневно се борят с подкожните мазнини. Те се потят във фитнесите, тичат по стадионите, подскачат из залите за аеробика, съкращават количеството на приеманите калории. Всички те спазват простичката формула на отслабването – разходът на енергия трябва да е по-голям от приеманите калории. Хвала на тях за волята, която проявяват!

Други хора, обаче, не са готови да хвърлят всичките тези усилия, за да достигнат до успеха. Те влагат солидни суми в различни „терминатори на тлъстинките" , а диетолозите ги подкрепят с охота в начинанието, предупреждавайки ги само да бъдат по-внимателни в консумацията.

Тук представяме девет от най-добрите естествени „горелки на мазнини".

1. Папая

Принцип на действие:

Едни учени чичковци с престилки са открили, че този екзотичен плод съдържа ензима папаин, който разгражда протеините, а липазата от своя страна се справя с мазнините.

За какво да внимаваме?

Папаинът и другите ензими се съдържат в големи количества само в (за съжаление) зелените плодове. Не слагайте неузрели парчета в различните ястия, защото те са твърди и не особено вкусни.

2. Ананас

Принцип на действие:

Ананасът се смята за краля на плодовете, изгарящи мазнините. Той съдържа в себе си бромелаин – ферментен комплекс, ускоряващ разпадането на мазнини и белтъци, което само по себе си е много ценно. Ако обмяната на веществата в тялото ви е нарушена, то организмът трудно може да се сдобие с белтъци, а за да се компенсира липсата, се ускорява усвояването на въглехидрати.

Те, от своя страна, се превръщат в онези друсащи се неща, благодарение на които не можете да влезете в любимия си панталон. Благодарение на уникалния бромелаин белтъците и неговите производни отново се включват в обмяната на вещества.

За какво да внимаваме?

Съществуват ред заболявания, при които ананасът е вреден. Най-добре е да пробвате действието на плода върху тялото си.

3. Пипер сорт „Чили"

Принцип на действие:

Следната информация може да ви се стори малко нелепа, но няма майтап, няма измама! Въз лютичкият пипер съдържа ферменти – капсациониди, въздействащи върху рецепторите за болка, които от своя страна произвеждат адреналин като бесни.

Последният кара сърцето да бие учестено, организмът започва да се поти, а това задължително усилва обмяната на веществата и повишава разхода на калории.

За какво да внимаваме?

Капсационидите се съдържат най-много в бялата обвивка на семената, които често биват отстранявани. Хората с проблеми в стомаха и червата не трябва да ядат люто.

4. Кафето

Принцип на действие:

Кофеинът, който се съдържа в кафето, а също и в чая, е един от най популярните бърнъри в света. Той тонизира ума, активизира обменните процеси и повишава скоростта, с която се окисляват мазнините.

За какво да внимаваме?

Ако всеки ден пиете по няколко чаши силно кафе или чай, кофеинът престава да действа. Това го знаете. Най-полезно е действието му, когато е комбинирано с тренировка.

Преди да започнете кардио дейност или някаква друга физическа активност е хубаво да се подкрепите с една чаша ароматно кафе. Кофеинът без физически натоварвания скоро насища рецепторите и практически спира да бъде ефективен. И не трябва да забравяме, че кафето или чаят стимулират нервната система, премахвайки чувството за отпадналост.

Ако след това не дадете заслужена почивка на тялото си, скоро вашите любими органи ще започнат да развяват белия байрак.

5. Грейпфрут

Принцип на действие:

Преди десетина години учените откриха в цитруса флавонида нарингин, придаващ на плода специфичния горчив вкус. Най-голямото му съдържание е в преградите между отделните парчета, които сме сигурни, че повечето от вас старателно отстраняват.

Биохимиците изясниха на себе си и на света, че нарингина подобрява обмяната на вещества и храносмилането, откъдето влияе и върху разпадането на мазнините.

За какво да внимаваме?

Цитрусите са едни от най-силните алергични продукти, така че трудно може да ги препоръчаме за постоянна употреба при борбата с килограмите. Но дори и тялото ви да е изключително толерантно към плода, малко са хората, радващи се искрено на горчивия му вкус.

Следва продължение...

Автор - снимка

КоментариКоментари

bebs_ ( преди 13 години )