IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Chernomore Start.bg Posoka Boec

13 подправки и техните приложения

5 юли 2011 13 30

Любопитна и полезна информация

Снимка: Dreamstime

Снимка: Dreamstime

Анасон: За моркови и червено цвекло.

Босилек: Придава пикантен вкус на всички сурови салати, стига да се използва пестеливо.  В изсушено състояние по сила на подправяне е равен на черния пипер.

Чубрица: За салата от краставици.

Копър: За всички зелени салати, аспержи, салати от краставици и карфиол, извара, кисело мляко (особено таратор).

Естрагон: За салати от тикви, в комбинация с други растителни подправки, за извара и кисело мляко.

Чесън: За главеста салата, извара и майонеза, смесен обилно с магданоз, който отслабва миризмата му.

Кимион: За салата от моркови, червено свекло, извара и кисело мляко.

Майоран: За салата от моркови, ябълки, краставици, червено цвекло и тиква. За суров сос от хрян, сметанов сос, сос от кисело мляко.

Магданоз: За всички пикантни сурови салати, извара, кисело мляко и майонеза.

Праз: За салата от зеле, спанак и червено цвекло.

Зелен лук: За извара, кисело мляко, домати, гъби манатарки, печурки.

Целина: За майонеза и лимонов сос.

Мащерка: Пестеливо употребена към сос от спанак, извара или майонеза.

Още по темата:

14 подправки и тяхното действие

Информацията е от книгата "Суровоядство", второ издание, на ИК "Колхида"

Автор на статията:
Милена Димитрова

КоментариКоментари