IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Chernomore Start.bg Posoka Boec

Херинга, за да сте здрави през зимата

9 ноември 2011 09 18

Рибата е богата на йод, флуор, калий, фосфор, лесноусвояем протеин и ценни мазнини, богати на омега-3

Снимка: Dreamstime

Снимка: Dreamstime

Обожаваме зимата и с нетърпение чакаме първия сняг, когато всичко навън ще заприлича на бяла приказка.

Това е сезонът на топлите уютни огнища, ските, шейните и ледените пързалки. Но, за да можем да се радваме пълноценно на всичко това, трябва да подсилим организма си, за да се бори срещу настинките и грипа.

Една от най-подходящите храни за това е херингата.

В 100 гр. херинга се съдържа половината от ежедневните ни нужди от витамин D.

Той е от изключителна важност, особено в студените месеци, когато слънчевата светлина е ограничена и тялото ни не може само да произведе достатъчно витамин D.

Желателно е да хапваме по-често тази вкусна риба, защото освен всичко друго, тя стимулира и храносмилателната система. Можете да си я приготвяте във фурна или задушена. А, за да запазите максимално полезните й свойства, използвайте тиганите Трио Пен Сет на Делимано.

От месото на херингата получаваме и голямо количество йод, флуор, калий, фосфор, лесноусвояем протеин и ценни мазнини, богати на омега-3.

Всички тези съставки, ще подсилят имунната ни система и ще ни помогнат да се справим по-лесно със зимните неразположения, така че да се насладим истински на този сезон.

Автор - снимка

КоментариКоментари

ВАЛЬО ( преди 12 години )
НАЙ-ЧИСТАТА РИБА.НЕ СЕ ОТГЛЕЖДА ПРОМИШЛЕНО.ДРУГИТЕ ГИ ХРАНЯТ С ХИМИИ.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар