Обожаваме зимата и с нетърпение чакаме първия сняг, когато всичко навън ще заприлича на бяла приказка.
Това е сезонът на топлите уютни огнища, ските, шейните и ледените пързалки. Но, за да можем да се радваме пълноценно на всичко това, трябва да подсилим организма си, за да се бори срещу настинките и грипа.
Една от най-подходящите храни за това е херингата.
В 100 гр. херинга се съдържа половината от ежедневните ни нужди от витамин D.
Той е от изключителна важност, особено в студените месеци, когато слънчевата светлина е ограничена и тялото ни не може само да произведе достатъчно витамин D.
Желателно е да хапваме по-често тази вкусна риба, защото освен всичко друго, тя стимулира и храносмилателната система. Можете да си я приготвяте във фурна или задушена. А, за да запазите максимално полезните й свойства, използвайте тиганите Трио Пен Сет на Делимано.
От месото на херингата получаваме и голямо количество йод, флуор, калий, фосфор, лесноусвояем протеин и ценни мазнини, богати на омега-3.
Всички тези съставки, ще подсилят имунната ни система и ще ни помогнат да се справим по-лесно със зимните неразположения, така че да се насладим истински на този сезон.