IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Най-вълшебният чай в света. За красота отвътре и отвън

10 ноември 2011 08 43

Ройбосът неслучайно става все по-популярен и предпочитан...

Снимка: Dreamstime

Снимка: Dreamstime

Заради нарастващия стрес на локално и глобално ниво, мoдерният човек търси все по-алтернативни начини, за да релаксира по възможно най-ефективния начин.

Какво по-добро място да откриеш своя метод от безграничното царство на природата? Тя знае точно от какво имаме нужда, та няма да е никак лошо да започнем да я слушаме...

И така, в Южна Африка откриваме нещо, което едновременно успокоява, антиоксидира и тонизира, без да съдържа и грам кофеин. Ройбосът неслучайно става все по-популярен и предпочитан, под формата на чай.

Казват му още "червеният чай", заради цвета на листенцата на растението. Ройбосът се отглежда само в Западен Кейп и наистина прави чудеса.

Както казахме, най-важното му качество е именно това, че действа като силен антиоксидант и ограничава действието на свободните радикали в организма.

Противодейства на алергии, помага при антиспазматични свойства и при храносмилателни проблеми.

Снимка: Dreamstime

Съдържа калций, манган и флуорид - така важни за костите и зъбите. Толкова е полезен, че може да бъде консумиран дори от бебета.

Освен благоприятните физиологичните действия, той действа така и на психиката. Ако сте раздразнителни и нервни, недоспали и изтощени, една чаша топъл чай преди лягане ще ви релаксира както нищо друго. Пробвано и гарантирано е.

Още повече, чаят е ароматен и е приятен на вкус. Може да се използва дори в направата на плодови коктейли и нектари. Подходящ е за готвене. Консумира се и студен, и топъл.

Препоръчваме ви да го купувате не на пакетчета, а в чист вид, на грамаж. Може да бъде открит в чаените и билкови магазини и заведения.

Накрая можем само да ви припомним, че красотата идва отвътре, и буквално, и преносно.

Грижете се за здравето си подобаващо и ще се чувствате по-красиви и пълноценни отвсякога.

Автор на статията:
Милена Димитрова

КоментариКоментари

Merry ( преди 12 години )