Зимата не е от любимите сезони на кожата. Ниски температури, бръснещ вятър, сух въздух или пък прекалено влажен – все фактори, които й влияят зле. По това време на годината козметичните гиганти потриват доволно ръце, защото по-суетните дами се чудят кой нов хидратиращ крем да си вземат и са готови да пръснат дори повече пари, само и само да бъдат убедени, че кожата им ще младее, ще бъде еластична и свежа.
Да, голяма част от продуктите на пазара помагат и наистина подхранват кожата. Но ако искате да подсилите зашитата й наблегнете на следните продукти в менюто си:
Авокадо – това е най-добрият помощник за кожата ви! То съдържа фибри, полезни мазнини и много витамин Е (който се бори със стареенето).
Ако консумирате авокадо с някои зеленчуци, то също така ще повиши техните естествени полезни съставки. Антиоксидантите и бета каротинът, които се съдържат в доматите, спанака и морковите, ще повишат ефективността си, съчетани с този суперплод.
Авокадото също така може да бъде използвано за маска за лице.
Сьомга – за блестяща кожа хапвайте поне едно парче от тази риба седмично. Сьомгата е кралят на полезните рибни мазнини. Тя концентрира в себе си високо съдържание на омега 3 мастни киселини, които опъват бръчките, предпазват порите от запушване и поддържат хидратацията на кожата.
Сьомгата съдържа и витамин А – важен антиоксидант, който предпазва кожата от стареене и помага регенерирането й.
Яйца – също богат източник на витамин А и чист протеин. Кожата е съставена от протеини и амино киселини, така че яйцата помагат за бързото й възстановяване. Този продукт съдържа и селен, подсилващ имунната система.
Спанак – този зеленчук съдържа лутеин - каротеноид , който предпазва кожата от вредните UV- лъчи. Освен това той е източник на витамините С, Е и K, които подпомагат еластичността на кожата и забавят стареенето й.
Пуйка – пуйката може да измести понякога пилешкото във вашата храна не само заради ниската си калоричност, а и заради високата си концентрация на цинк, което включва колагенови и еластинови фибри, поддържащи кожата свежа и млада.
Пуйката подобрява и циркулацията на кръвта в организма, повишава производителността на нови клетки в него, което се отразява и на епидермиса ви.
Броколи – този популярен зеленчук е източник на много антиоксиданти и съдържа витамин С, В комплекс, витамините А, Е и К. Избирайте най-тъмните броколи, защото те са по-наситени с тези полезни съставки. Броколите имат пречистваща функция и подобряват функцията на жлъчката, подпомагайки детоксикацията на тялото.





Обедна емисия
Симеон Евстатиев: Мирът в Близкия изток е под въпрос
Желязков: Честваме будителите, събуждали духа през трудни времена
Вежди Рашидов: Не харесвам сегашното Народно събрание
Магнитни бури през ноември 2025 г.: Кои са най-опасните дати
2024 г. вероятно е била най-горещата в последните 125 хил. години
Пробив в създаването на диаманти с помощта на електрони
В Китай се готвят да изстрелят ракетата Long March 2F с пилотирана мисия Shenzhou 21
Левски с призив към верните си фенове
Карлос Насар с първи думи от Бахрейн
Всеки има силата да бъде будител: Децата от ФК Национал с призив за празника
Гьоко Хаджиевски: Просто нямахме ден
С какво родените през ноември са толкова интересни?
Любовен хороскоп за 3 – 9 ноември
Дневен хороскоп за 1 ноември, събота
Протеинови палачинки с извара
Откриха нови сигнали в мозъка, чрез които се диагностицира Паркинсон
Кои храни са най-вредни за мозъка?
Как да разпознаем инфекциозна мононуклеоза в детска възраст?
Какво е козметичен фастинг и защо набира популярност?
Остави коментар