Напоследък учените наблягат на промотирането на храни, които помагат за понижаване на хоелстерола, тъй като това вещество в повишени количества може да доведе до сериозни болести и дори опасност за живота.
До момента царевицата не е попадала в полезрението на здравните специалисти, но ето че дойде време, да се изтъкнат и нейните достойнства.
В млечна зрялост царевицата се оказва доста полезен продукт, който намалява холестерола в кръвта и поддържа паметта, сподели директорът на Института по царевицата в
Кнежа доц.д-р Димитрина Илчовска. В състава си захарната царевица включва захари, скорбяла, фибри, всички незаменими аминокиселини, витамини, микроелементи и други, допълни дамата.
Според специалистите ежедневната консумация на царевица спомага за ниско ниво на холестерола и силна и и добра памет. Тази зърнена култура предпазва от болести като атеросклерозата, от сърдечно-съдови заболявания благодарение на съставката тиамин (витамин В1). Тя засища организма и го изчиства от токсини.
Доверете се на царевицата, дори и да сте на диета. Все пак най-важното е да сме здрави и жизнени.