Яйцата не са полезни само за вашата диета, а и за сърцето, откриха учените. Те са богат източник на протеини, липиди, витамини и минерали. Според канадските специалисти обаче, черупчестите продукти са и мощен антиоскидант, който не отстъпва на ябълките и предпазват от болести на сърцето и рак.
Най-полезен е жълтъкът, в който се намират важните аминокиселини - триптофан и тирозин. А след направено изследване е станало ясно, че два сурови жълтъка са по-богати на антиоксиданти от една ябълка.
За съжаление варенето, печенето и пърженето отнемат половината полезни съставки, така че, за да бъдат максимално ефективни, трябва да се консумират сурови.
Въпреки положителното влияние върху сърцето и организма, специалистите предупреждават да се внимава все пак с хапването на яйца, за да не получите натравяне или да отключите някоя алергия. Препоръчителното количество е по едно на ден.