Яйцата не са полезни само за вашата диета, а и за сърцето, откриха учените. Те са богат източник на протеини, липиди, витамини и минерали. Според канадските специалисти обаче, черупчестите продукти са и мощен антиоскидант, който не отстъпва на ябълките и предпазват от болести на сърцето и рак.
Най-полезен е жълтъкът, в който се намират важните аминокиселини - триптофан и тирозин. А след направено изследване е станало ясно, че два сурови жълтъка са по-богати на антиоксиданти от една ябълка.
За съжаление варенето, печенето и пърженето отнемат половината полезни съставки, така че, за да бъдат максимално ефективни, трябва да се консумират сурови.
Въпреки положителното влияние върху сърцето и организма, специалистите предупреждават да се внимава все пак с хапването на яйца, за да не получите натравяне или да отключите някоя алергия. Препоръчителното количество е по едно на ден.





Рецепти за закуски с тиква и чиа
Лесни начини за почистване на дома без химии
Хороскоп за всички зодии за 5 ноември: Приятни изненади и успехи
Китай стартира първия в света ториев реактор
Пакистански астронавт ще посети китайската орбитална станция „Тянгун“
Обсерваторията „Вера Рубин“ откри огромен звезден поток
В монголската пустиня издигат „марсиански“ лагер
Вижте всики резултати и класиране в Шампионската лига
Ливърпул прободе Реал Мадрид
Байерн Мюнхен показа на ПСЖ кой е шефът
И със Спалети пак същото! Само равенство за Юве
Дневен хороскоп за 5 ноември, сряда
Тест: Коя емоция управлява живота ви в момента?
Пълнолуние в Телец на 5 ноември – портал към изобилие и сбъдване на желания
Нов нехормонален медикамент при менопауза одобри FDA
Памуклийка – древна билка от помощ при съвременни заболявания
Захарен диабет тип I при деца - хранене и инсулинолечение
В УМБАЛ „Света Марина“ – Варна спасиха петдневно бебе с рядка вродена аномалия
Остави коментар
Арис
( преди 13 години )