IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

5 начина как да започнете да изпитвате удоволствие от здравословната храна

5 юни 2012 06 20

Дори да не ви изглежда много апетитна

Снимка: Dreamstime

Снимка: Dreamstime

Много от нас се насилват да се хранят здравословно без да изпитват истинско удоволствие от консумацията на диетичните ястия. Правим го рутинно и с грижа за физиката си, но някак насила. Ако и вие имате този проблем, може би тези пет техники ще ви помогнат да преоткриете и да погледнете с „други очи" здравословното хранене като цяло.

Хранете се седнали

Така шансът да станете жертва на някаква нездравословна храна, докато сте в движение намалява до минимум. Ритуалът ви на хранене трябва да бъде свързан със сядане на маса в определено от вас време. Това ще ви накара да бъдете по-загрижени за това, което ще сложите първо на масата, а после и в устата си.

Наслаждавайте се по време на хранене

Без значение дали ще се наслаждавате на цвета, визията, аромата или вкуса на ястието – важното е да се опитате да харесате това, което се намира в чинията ви, дори да става въпрос за пресни зеленчуци. В началото може да се чувствате малко глупаво, но наистина е важно да изградите връзка с това, което подавате на организма си.

Обърнете внимание на начина, по който се чувствате

Нервни ли сте, когато мислите за храна? Или ядете, когато сте отегчени? Добре е да сте наясно как се чувствате преди хранене. Това ще ви помогне да разберете в какво се крие негативното ви отношение към здравословната храна и защо тровите тялото си с нездравословни продукти (ако е така).

Не се тъпчете

Не се хранете бързо и на големи хапки (лъжици). Този начин на хранене издава тревожност и ви лишава от това да почувствате удоволствието от храненето. Бавното хранене не е задължително, но и излапването на храната за минути, нито ще ви удовлетвори от ритуала, нито ще ви засити по-бързо. Най-много да изядете по-големи количества от храната.

Бъдете позитивни

Ако искате здравословното хранене да се превърне в една нова част от вашия живот, то със сигурност това ще ви отнеме малко време. Постепенно, ако се придържате към този режим, ще се изненадате от това колко бързо тялото ви започва да жадува за качествена и питателна храна. Скоро ще видите и резултатите стига през цялото време да имате позитивно, а не скептично отношение към ключовото значение на здравословната кухня. Само така ще се промените, ще се почувствате по-здрави, и ще усетите наслада от храната по един съвсем нов начин!

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари