IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Сокът от грейпфрут помага и в борбата с рака

8 август 2012 09 29

Това е поредното му полезно свойство

Снимка: Dreamstime

Снимка: Dreamstime

Отдавна се знае, че грейпфрутът е изключително полезен плод и, че засилва имунната система. Сега пък, от ново проучване, става ясно, че пиенето на сок от грейпфрут може съществено да повиши ефикасността на противораковите лекарства.

Поне такива са резултатите от американско  изследване. Това означава, че на пациентите могат да бъдат давани по-ниски дози и въпреки това ефектът от тях да е същият, обясняват авторите на проучването от университета на Чикаго.

 За целите на настоящото изследване специалистите са давали на пациенти да пият всеки ден по една чаша сок от грейпфрут заедно с противораково лекарство. Изследователите пишат в сп. "Clinical Cancer Research", че комбинацията е ефикасна колкото тройна доза от медикамента.

Чрез комбинирането на сок от грейпфрут и противоракови лекарства могат да се избегнат страничните ефекти, свързани с приемането на по-високи дози,
както и да се намали цената на лечението, допълват експертите.

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари