IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Красотата е в храната, а не в козметиката

20 септември 2012 14 40

Здравословните храни подобряват значително физическата красота

Снимка: Dreamstime

Снимка: Dreamstime

Добрата храна не е само здраве, а и красота. Чували сме, какво не трябва да ядем, за да не ни избиват пъпки и да не се омазнява кожата ни, а какво трябва да хапваме, за да сме хубави?

Диетологът Филип Лемпърт споделя, че задравословните храни са по-ефективни и от най-скъпите кремове. Той съветва да се хапват повече продукти с високо съдържание на витамин С като ягодите, тъй като имат направо магически ефект върху кожата на лицето.Тя става сияйна и светла.

Само една купичка от вкусните ягоди съдържа 100 процента от необходимата ни дневна доза витамин C. Други храни, богати на тази ценна съставка, са чушките, соевите зърна, броколите, ананасите, кивито, портокалите и някой други плодове и зеленчуци.

Всички те спомагат за съхраняване на колагена в кожата и пазят от ултравиолетовите лъчи. Кожата става еластична и старее по-бавно.

Ако обичате домати, то вие трябва да нямате проблеми със слънцето. Този зеленчук снабдява епидермиса с ликопен – надежден щит срещу слънчевото изгаряне.

В борбата срещу Б-лъчите в помощ идват лукът, ябълките, магданозът и цитрусовите плодове. Те са богати на кверцетин – антиоксидантът борещ се с тези ултравиолетови лъчи.

За красотата се грижат и омега- 3 мастните киселини, които са налични в орехите и някои риби.

Автор - снимка
Автор на статията:
Мария Господинова

КоментариКоментари