IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ползите от приема на джинджифилов чай

13 ноември 2012 13 00

В студените дни пийте повече такъв чай

Снимка: Dreamstime

Снимка: Dreamstime

Аюрведа е древна индийска система за грижа за здравето. Според нея поглъщането или прилагането на някои билки може да промени биополето на човешкото тяло. Джинджифилът се използва при лечението на много заболявания. Растението има остър и сладък вкус, който след това се превръща в пикантен.

Чаят от джинджифил се използва при лечение на настинка и кашлица, тъй като неговото действие облекчава симптомите и ускорява процеса на възстановяване. Чаят може да бъде полезен и за възвръщане на апетита, тъй като той предизвиква отделянето на храносмилателни ензими, отговорни за желанието на човек да се храни повече.

Като цяло чаят от джинджифил подобрява и регулира храносмилането, както и помага за правилното усвояване на храната. Редовният прием на джинджифилов чай помага при запек и газове. Все пак не забравяйте, че приемът на чай облекчава симптомите, но не може да излекува причинителите на проблема.

При заседнал начин на живот пийте повече чай от джинджифил, тъй като той стимулира кръвообращението и повишава температурата на тялото. Това ще ви зареди с повече енергия и ще се почувствате по-жизнени.

Друго полезно действие на джинджифиловия чай е, че премахва токсините в тялото, защото растението има детоксикиращ ефект. Това може да ви помогне и да се отървете от някой излишен килограм.

Автор на статията:
Милена Алексиева

КоментариКоментари

Ани Мирчева ( преди 7 години )
Благодаря ви за чудесната статия! Аз лично от няколко месеца пия хранителни добавки с джинджифил и се чувствам чудесно. Наистина е уникално растение, препоръчвам го на всеки! Мои познати го пият на чай, но аз не мога да му понасям вкуса и затова предпочитам да го взимам на капсули. На марката Булгарикус са много добри, препоръчвам ги
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
( преди 11 години )
Да ви препоръчам една много приятна и полезна напитка,която правя на децата си вечер зимата.Хубаво какао с мляко,мед вместо захар и щипка канела и джинджифил.Загрява и стабилизира имунитета.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар