IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Вегетарианците са с по-високо либидо

26 ноември 2012 15 40

В някои растения се съдържат хормони, които усилват сексуалното желание у мъжа

Снимка: Dreamstime

Снимка: Dreamstime

Ако любимият ви отказва секс, може би е време да го подложите на една вегетарианска „диета". Ново изследване показва, че любимите храни на вегетарианците (като соята) са богати на хормонални вещества и засилват желанието за интимност.

Като цяло се смята, че любителите на растителни продукти са по-малко енергични от месоядните си събратя, но под завивките положението е доста по-различно, пише Daily Mail.

Някои растителни продукти влияят върху нивата на хормоните и да засилват сексуалната дейност. Учени от университета в Бъркли за пръв път наблюдаваха връзка между
половите хормони фитоестрогени от растенията и поведението на диви примати. Изследването е продължило 11 месеца като се водели подробни записки какво консумират маймуните и колко често се чифтосват. Изпражненията им са подлежали на щателен анализ, за да се засече промяна в хормоналните нива.

Резултатите показват, че колкото повече мъжките се хранели слиста на тропическо дърво, сродно на соята, които съдържат естрогеноподобни химикали, толкова по-високи ставали нивата на половия хормон естрадиол и на хормона на стреса кортизол. Маймуните с променените хормонални нива прекарвали повече време в секс и по-малко в пощене.

Автор - снимка
Автор на статията:
Мария Господинова

КоментариКоментари

( преди 11 години )
"Като цяло се смята, че любителите на растителни продукти са по-малко енергични от месоядните си събратя"Агресивен и енергичен са две различни неща.А, колкото до оная работа, да не забравяме, че магарето е тревопасно.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар