IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Chernomore Start.bg Posoka Boec

Най-чистият източник на омега-3 мастни киселини, който природата е създала

27 ноември 2012 09 00

Доверете се на масло от Krill Euphausia Superba от Антарктида

Снимка: Dreamstime

Снимка: Dreamstime

Организмът ни се нуждае от куп важни съставки и съединения, за да функционира по най-добрия начин. Част от тях си набавя чрез храната, а други под формата на различни добавки.

Сред най-важните вещества са омега-3 мастните киселини. Това са група здравословни киселини, необходими за нормалното функциониране на клетката, които спомагат за предпазване на тялото от развитие на редица заболявания.

Омега-3 мастните киселини са съставна част на клетъчните мeмбрани и играят важна роля в преноса на хранителни вещества и по този начин позволяват хранителните вещества да влизат лесно в клетката. Те спомагат за понижаване нивата на холестерола. Също така, според изследвания, те намаляват триглицеридите и повишават нивото на HDL („добрия") холестерол, контролират диабет и наднорменото тегло. Борят с възпаления на ставите и предотвратяват сърдечносъдови болести.

Снимка: Krill Euphausia Superba

Един от сигурните начини да си набавите необходимото количество омега-3 мастни киселини е с помощта на масло Krill Euphausia Superba.

Krill Euphausia Superba е зоопланктон и представлява една от най-големите биомаси в света. Живее в студените и незамърсени води на Антарктида и се храни с планктон.

Основна характеристика на Krill е високото съдържание на омега-3 под формата на фосфолипиди, както и съдържанието на мощния антиоксидант Астаксантин, съчетание, което прави ползата от него максимална.

В рамките на един балансиран хранителен режим мастните киселини могат да помогнат в случаите на висок холестерол, за здравето на сърцето, за запазването на естественото функциониране на мозъка и на зрението, както и за облекчаването на симптомите на предменструалния синдром.

Достъпна в аптеките.

Автор - снимка
Автор на статията:
Мария Господинова

КоментариКоментари