IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Шейк от броколи за силен организъм

11 февруари 2013 07 00

Savse Smoovies са новата мания на Острова

Снимка: Dreamstime

Снимка: Dreamstime

През 1980 година жена в Грузия измисля шейка от броколи, за да насърчи децата си да ядат повече зелени зеленчуци. Самата Нина Котибашвили била диагностицирана с недостиг на желязо през бременността си. Тогава нейният лекар я посъветвал да пие сок от спанак и ябълки. Години по-късно майката решила да експериментира с различни комбинации от плодове и зеленчуци под формата на шейк.

Днес шейкът от броколи е много търсена стока в редица магазини във Великобритания. Поради силния интерес доставчиците трябвало да увеличат доставките 20 пъти. И не случайно – едно от качествата на течните броколи е, че те забавят стареенето. В действителност вкусът на шейка няма нищо общо с броколи, а е по-скоро сладък.

Едва през 2011 година Нина решава да разкрие рецептата за своя шейк от броколи, провокирана от желанието на сина си. Така днес се появяват Savse Smoovies. Те могат да се намерят в три различни вида – броколи, цвекло и ягоди. Бутилка от 250 милилитра струва 2.49 британски лири или около 5.60 лева. Savse Smoovies се предлагат в разделите за здравословни храни от висок клас.


Преди пускането на продукта бил извършен експеримент. Доброволци трябвало да консумират от напитката и да отговорят на какво има вкус. Интересно е, че 98% от запитаните отговорили, че вкусът няма нищо общо с броколите. Това е добра новина за родителите, които се чудят по какъв начин да накарат децата си да ядат повече зелени зеленчуци.

За разлика от много други шейкове продуктите на Savse Smoovies не трябва да бъдат топли или пастьоризирани по време на производството. По този начин потребителите извличат почти максималното количество полезни вещества от храните. Броколите помагат за подобряване на нервната и имунната система. Също така те предотвратяват образуването на ракови заболявания.

Ето и съставките за трите вида Savse Smoovies:

Шейк от броколи: броколи, круша, спанак, кейл, киви, лимон, банан;

Шейк от цвекло: цвекло, ябълка, лимон, авокадо, лайм, манго, червена чушка;

Шейк от ягода: ягоди, броколи, целина, зеле, портокал, спанак;

Автор на статията:
Милена Алексиева

КоментариКоментари