IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Chernomore Start.bg Posoka Boec

Кафето е по-вкусно и полезно с бучка масло

8 юли 2013 06 00

Въпросната напитка давала повече енергия на тялото и стимулирала метаболизма

Снимка: thepaleomama.com

Снимка: thepaleomama.com

Според една нова теория, ако смесите една малка бучка разтопено масло със сутрешното си кафе, ще стимулирате енергийните нива на организма си и ще насърчите метаболизма си.

Създателят на въпросната рецепта за кафе „Bulletproof Coffee" - Дейвид Аспри претендира, че тази напитка е пълна с полезни мазнини, които ще покачат енергийните нива на тялото ви и в продължение на шест часа няма да се нуждаете от храна, което пък може да ви накара да отслабнете.

Според някои здравни експерти като диетолога Мадлин Фернсторм, това обаче не е така. Тя смята, че подобна чаша кафе ще се отрази зле на талията на хората и по-скоро ще ги накара да напълнеят. Г-н Аспри казва, че е открил силата на маслото, смесено в тонизиращата напитка, когато е изкачвал върха на планината Кайлас в Тибет.

"Олюлявах се, чувствах се слаб и едвам се държах на краката си, но когато изпих това кремообразно кафе, сякаш се подмладих", пише той в своя уебсайт. Той дори дава подробна рецепта как да си приготвите по най-правилния начин напитката.

Според г-н Аспри това кафе съдържа всички предимства на здравите млечни мазнини без да има нито една от вредните животински мазнини, както и протеина казеин, които се съдържат в сметаната. Освен това кафето става по-меко и вкусно с това масло, отколкото с течна сметана или с мляко.

Разбира се, има уловка – кафето на г-н Апри е направено не с краве масло, а с микс от кокосово и палмово масло. Тези масла според него се усвояват по-бързо от другите мазнини, а следователно повишават енергията на тялото и насърчават загубата на тегло.

Според Аспри не само хората в Тибет слагат масло в кафето си – етиопците също добавяли билково масло, а в Сингапур, зърната кафе са запържвали в тиган с масло, преди да бъдат смлени и консумирани.

Според сайта на здравната организация Heart.org, маслото е с много високо съдържание на наситени мазнини, които повишават нивото на холестерола в кръвта и по този начин увеличават риска от сърдечни заболявания и инсулт.

Снимка: thepaleomama.com

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари