IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Нов сорт царевица със зърна като стъклени камъчета

16 октомври 2013 14 40

Тази красива царевица е истинска и расте в Оклахома

Снимка: bonafidefarm.com

Снимка: bonafidefarm.com

Американците създадоха нов сорт царевица с разноцветни зърна, които приличат на стъклени перли. Селектираният сорт е наречен уместно „Glass Corn Gem“ и вече се предлагат негови семена и всеки може да ги купи и да го отглежда.

Царевицата е разработена от фермера Карл Барнс, който живее в Оклахома. Той забелязал, че от време на време неговите кочани имат признаци за необичайно оцветяване и блясък. Години наред той събирал семената от тези по-специални царевици и така с много усърдни усилия той създал новия сорт. Тоест сорта не би трябвало да е генно модифициран.

От 2010 година въпросната царевица Glass Gem се отглежда и в малка ферма в Аризона, която вече е събрала зрелищна колекция от разноцветни кочани.

В момента семената на този сорт се продават и чрез интернет и то на цена от 7,95 щатски долара на пакетче, което ги прави достъпни за фермерите по цял свят. Колоритната царевица може да се използва за направата на царевично брашно, пуканки, както и да се яде директно от кочана.

Цветовата гама на кочаните е изключително широка – има сложни пастелни нюанси, такива в гамата на жълтото и кафявото, както и смески от синьо, зелено, лилаво и дори розово.

Вижте снимки на странния сорт в галерията ни!

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари

Леа ( преди 10 години )
Поредният GMO ***, с който да тровят нас, а най- жалкото - и децата ни! Тъй като на тях, тази помия, би им била интересна... Хора! Нека най-накрая се осъзнаем и спрем тази лудост, която ще ни доведе до нищо друго, освен геноцид...
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
:3 ( преди 10 години )