fallback

Броколите са полезни най-много на пара

15 November 2013 10:00

Варените броколи или тези, приготвени в микровълнова печка нямат същите свойства

Снимка: Dreamstime

Броколите са едни от най-полезните зеленчуци, макар че не се нравят по вкус на всички хора. Зеленият зеленчук е подходящ за прием както при здравословен хранителен режим, така и при спазването на диета. Много хора консумират броколи и заради техните оздравителни свойства. Ново изследване обаче показва, че неправилното им приготвяне може да обезсмисли тяхната консумация.

Учени открили, че броколите губят своите свойства в борбата с рака, когато са сварени или приготвени в микровълнова печка. Изследователи смятат, че най-добрият начин за приготвяне на зеленчука е на пара в продължение на три до четири минути. Според тях готвенето на пара дори може да подобри противораковите свойства на броколите, когато те придобият светло зелен цвят.

Автор на статията:
Милена Алексиева
fallback