fallback

Магданозът – пренебрегван, но много полезен

20 December 2013 15:30

Какви са ползите за здравето от консумацията на зеленото растение?

Снимка: Dreamstime

Снимка: Dreamstime

Много често хората гледат на магданоза като на добавка към салатата или пък като на вид подправка към някое ястие. Истината е, че хранителната стойност на зеленото растение не трябва да бъде подценявана, тъй като магданозът е наистина много полезна храна. Той съдържа витамините A, B, C и K минерали, желязо, калий.

Всъщност много известни личности използват магданоза като средство за отслабване преди важни събития, тъй като той помага за намаляване задържането на вода и подуването. Също така зеленото растение действа като естествен диуретик, което помага на тялото да се освободи от излишната течност, но без да лишава тялото от калий.

Автор на статията:
Милена Алексиева
Сподели Изпрати в Messenger
коса магданоз загуба на тегло имунна система ползи за здравето
0 коментара
fallback