IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Направиха хибрид между брюкселско зеле и кейл

15 април 2014 10 31

„Брюкселкейл“ скоро може да се превърне в хит в магазините във Великобритания

Снимка: rockgardenherbs.com

Снимка: rockgardenherbs.com

Зелените листни зеленчуци са супер полезни храни, които трябва да присъстват в менюто на всеки дом. Разнообразието от продукти е толкова голямо, че понякога човек трудно успява да консумира от всичко.

Едно притеснение по-малко – измислиха нов зеленчук, който е комбинация между брюкселското зеле и кейла.

Хибридът, наречен „брюкселкейл“, е създаден от британската фирма Tozer Seeds. Той обединява два любими зеленчука в един стрък.

Резултатът трябва да бъде по-изтънчен вкус, в сравнение с двата съставни зеленчука по отделно. В момента хранителният хибрид може да бъде намерен в ограничени количества, включително в Пенсилвания и Охайо.

Брюкселкейл прилича малко на зеле със зелени листа и светлолилави стъбла, завършващи с нещо, приличащо на подут корен. Новият зеленчук е създаван в продължение на 15 години и благодарение на генетичното развитие е усъвършенствал своя баланс между вкус, форма и съставки.

Снимка: rockgardenherbs.com

Хибридът е като всеки друг зеленчук – може да бъде приготвян с помощта на задушаване, печене или поднесен в суров вид в салати. Той съдържа повече от два пъти количеството витамин В6 и витамин C, които се намират в традиционното брюкселско зеле. Официалният старт на продукта трябва да бъде тази есен, пише вестник Daily Mail.

Автор на статията:
Милена Алексиева

КоментариКоментари

Анонимен ( преди 10 години )
не знам как сем живели до сега без това откритие
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар