Различните видове сирене могат да очароват всеки човек. Дори да не харесвате синьо сирене, може би ще откриете прекрасния вкус на пармезана. Всъщност, за да добиете представа колко много хората обичат сиренето, просто трябва да се запознаете с резултатите от скорошно изследване.
Според тях повече хора ще откажат орален секс, отколкото сирене (ако трябва да избират).
В случай, че вие не сте изправени пред подобна дилема, а просто искате да отслабнете, добрата новина е, че не трябва да се лишавате от сиренето. С няколко хитри трикове, вие ще запазите наличието на млечния продукт в диетата си и едновременно ще приемате по-малко калории. Прочетете как:
1. Намажете филията си с маскарпоне, не с масло.
Повечето хора свързват маскарпоне само с вкусния десерт тирамису, но истината е, че съставката може да замести идеално маслото върху филията ви. Вкусът на маскарпоне е точно толкова удовлетворяващ, както на маслото с тази разлика, че в него се съдържат 62 калории в една супена лъжица, докато в маслото има 102 калории за същото количество.
2. Слагайте върху сандвича си крема сирене, не майонеза.
Всяка супена лъжица пълномаслена майонеза съдържа 94 калории и 10 грама мазнини. За сравнение – в същото количество крема сирене могат да бъдат открити 30 калории и само 2,5 грама мазнини. В случай, че се храните редовно със сандвичи (макар че трудно ще отслабнете по този начин), все пак правите нещо добро за себе си по този начин.
3. Заменете чипса с моцарела за закуска.
В 30 грама пълномаслена моцарела се съдържат 85 калории, докато една опаковка чипс има около 200 калории. Освен това моцарелата ще ви снабди и с 6 грама протеин. Според проучване хората, които консумирали сирена с повече съдържание на протеин, се хранели по-малко на следващото хранене.
4. Гарнирайте плодовете с рикота, не със сметана.
Сметаната може да е вкусна, но в същото време е много, много калорична. В 30 грама се съдържат 110 калории, 11 грама мазнини и само 1 грам протеин. Обезмасленото сирене рикота от своя страна съдържа 39 калории, 2 грама мазнини и 3 грама протеин.