IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Хитрите начини как да ядете сирене и да не вредите на фигурата си

30 април 2014 08 01

Няколко прости трикове ще ви помогнат да редуцирате приема на калории

Снимка: Тhinkstock

Снимка: Тhinkstock

Различните видове сирене могат да очароват всеки човек. Дори да не харесвате синьо сирене, може би ще откриете прекрасния вкус на пармезана. Всъщност, за да добиете представа колко много хората обичат сиренето, просто трябва да се запознаете с резултатите от скорошно изследване.

Според тях повече хора ще откажат орален секс, отколкото сирене (ако трябва да избират).

В случай, че вие не сте изправени пред подобна дилема, а просто искате да отслабнете, добрата новина е, че не трябва да се лишавате от сиренето. С няколко хитри трикове, вие ще запазите наличието на млечния продукт в диетата си и едновременно ще приемате по-малко калории. Прочетете как:

1. Намажете филията си с маскарпоне, не с масло.

Повечето хора свързват маскарпоне само с вкусния десерт тирамису, но истината е, че съставката може да замести идеално маслото върху филията ви. Вкусът на маскарпоне е точно толкова удовлетворяващ, както на маслото с тази разлика, че в него се съдържат 62 калории в една супена лъжица, докато в маслото има 102 калории за същото количество.

2. Слагайте върху сандвича си крема сирене, не майонеза.

Всяка супена лъжица пълномаслена майонеза съдържа 94 калории и 10 грама мазнини. За сравнение – в същото количество крема сирене могат да бъдат открити 30 калории и само 2,5 грама мазнини. В случай, че се храните редовно със сандвичи (макар че трудно ще отслабнете по този начин), все пак правите нещо добро за себе си по този начин.

3. Заменете чипса с моцарела за закуска.

В 30 грама пълномаслена моцарела се съдържат 85 калории, докато една опаковка чипс има около 200 калории. Освен това моцарелата ще ви снабди и с 6 грама протеин. Според проучване хората, които консумирали сирена с повече съдържание на протеин, се хранели по-малко на следващото хранене.

4. Гарнирайте плодовете с рикота, не със сметана.

Сметаната може да е вкусна, но в същото време е много, много калорична. В 30 грама се съдържат 110 калории, 11 грама мазнини и само 1 грам протеин. Обезмасленото сирене рикота от своя страна съдържа 39 калории, 2 грама мазнини и 3 грама протеин.

Автор на статията:
Милена Алексиева

КоментариКоментари

Jane ( преди 9 години )
Откога майонезата е сирене? *** статия, все пак традиционно в БГ се яде кашкавал и бяло саламурено сирене!
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
Анонимен ( преди 9 години )
сиренето със сигурност е по-добрата алтернатива на майонезата
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар