IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Предимствата от плодовия шейк на закуска

20 май 2014 05 10

Разбира се, може да консумирате смутита от плодове и по всяко друго време на деня

Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Плодовете са едни от най-полезните храни. Тяхната ежедневна консумация е препоръчителна, за да може организмът да получава част от хранителните вещества, от които се нуждае. Човек може да консумира плодовете под различна форма, включително и като плодов шейк.

Всъщност има много ползи от плодовите смутита. Може да се наслаждавате на вкусните напитки рано сутрин, преди тренировка, след тренировка или изобщо по което време пожелаете. За да се убедите в необходимостта от плодов шейк на закуска, ето и няколко негови предимства:

1. Лесно е.

Плодово смути е лесна и бърза (част) от закуската. Повечето видове няма да ви отнемат повече от пет минути, за да ги направите. Освен това може да приготвите нужните плодове още от предишната вечер и на сутринта само да ги смесите. В зависимост от вида шейк може да се наложи да добавите мляко, вода или лед.

2. Може да го вземете със себе си.

Много хора не закусват сутрин, макар това хранене да е изключително важно. Едни пропускат закуската, защото нямат апетит, а други, защото им липсва достатъчно време. И двата проблема могат да бъдат решени с помощта на плодовите смутита. Те се приготвят бързо и могат да бъдат взети за по пътя към работата. Освен това те са по-скоро течност, която не влиза в разрез с липсата на апетит. Макар и напитка, плодовият шейк предпазва от преяждане по-късно през деня.

3. Здравословно е.

Разбира се, не всички шейкове са полезни. Когато ги приготвяте вие обаче, тази опасност изчезва. Вие подбирате хубави плодове (по възможност органични) и намалявате нездравословните съставки като захарта, например. Освен това плодовите смутита са подходящи за хора, спазващи диета. Те подпомагат храносмилането и насърчават загубата на тегло. В случай, че пиете плодови шейкове редовно, те могат да помогнат за стимулиране на имунната ви система и за предотвратяване на настинка или грип.

4. Безкрайно разнообразие.

Имате голям избор от вкусове и съчетания. Например може да съчетаете банан, замразени плодове, кисело мляко, бадемово мляко и лед. Важно е да знаете, че в плодовите шейкове може да включвате много неща – от ядки до различни подправки. Изпробването на нови видове смутита може да бъде дори забавно.

5. Намаляват глада.

Много хора, дори тези, които се стремят да се хранят правилно, понякога „залитат“ към нездравословните продукти. Тъй като изобщо не трябва да толерирате това свое поведение, вие трябва да намерите начин да компенсирате тази жажда за нездравословна храна. Плодовите смутита са чудесен начин да ви държат сити по-дълго време, а и да ви дадат сладкия вкус на храна, от който понякога се нуждаете. Както знаете, в плодовете се съдържа глюкоза, която е далеч по-полезна от захарта.

Автор на статията:
Милена Алексиева

КоментариКоментари

Анонимен ( преди 9 години )
прекрасен начин да започнеш деня!
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар