IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Лятната напитка, която ще направи кожата блестяща

23 юли 2014 11 30

Хидратираща и вкусна

Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Всички знаем колко е важно човек да пие достатъчно вода, особено в горещите летни дни, когато тялото се дехидратира по-лесно. Понякога обаче обикновената вода може да ви доскучае – именно за тези случаи Алексис Уолфер създава рецептата за вкусна и подхранваща лимонада.

От нея може да пиете по 2-3 чаши на ден, най-добре на сравнително празен стомах. Тя е идеална за напитка след тренировка или когато сте прекарали целия следобед навън.

Съставките на лимонадата за блестяща кожа са четири:

Мента

„Охлаждащият ефект на ментата може да ви помогне да укротите зачервяването на лицето чрез намаляване температурата на тялото“, твърди Уолфер. Според дерматолога Франческа Фуско пък „ментата като ароматерапия може да помогне за намаляване на акнето и екземите“.

Зелен чай

„Антиоксидантите, които се съдържат в него, помагат за предотвратяване на сърдечносъдови заболявания и за намаляване на възпалението“, твърди Гайл Канфийлд, лекар от Маями.

Лимонов сок

Той е с високо съдържание на витамин C, от който тялото се нуждае, за да произвежда повече колаген. Освен това витаминът помага за поддържането на здравето на вашата кожа. „Лимоновият сок може също така да засили имунната ви система“, смята Канфийлд.

Джинджифил

„Коренът има противовъзпалителни свойства, с които спомага за облекчаване на изгорялата и раздразнена кожа“, отбелязва Уолфер. Проучвания показват, че корен от джинджифил може да успокои и стомашния дискомфорт.

Рецептата за лимонада с мента, зелен чай и джинджифил:

– 4 чаши вода – разделени;

– 4 торбички зелен чай;

– 1/2 чаша нарязани пресни листа от мента;

– 1/3 чаша прясно нарязан джинджифил;

– 1/3 чаша пресен лимонов сок;

Изсипете две чаши вода в подходящ съд и го сложете върху котлона, докато течността заври. Добавете пакетчетата зелен чай, ментата и джинджифила. Накиснете ги в продължение на 30 минути. Прецедете течността в голяма кана. След това добавете лимоновия сок и останалата вода. Оставете напитката в хладилника, докато се охлади. Гарнирайте с лимонови резенчета, ако е необходимо и сложете кубчета лед.

Автор на статията:
Милена Алексиева

КоментариКоментари

Цветана ( преди 9 години )
не отричам доброто действе на тези напитки, но силно бих препоръчала Хидраплениш. капсули хиалуронова киселина и колаген, които подобряват еластичността и външния и вид.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
Анонимен ( преди 9 години )
този джинджифил е толкова модерен напоследък...
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар