IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Chernomore Start.bg Posoka Boec

Оцет за здраве и нежна кожа

15 август 2014 14 08

Това е новата мания на звездите

Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Когато известни красавици като Меган Фокс и Миранда Кер разкриват тайната за своята красота и добре оформена фигура, няма как дамите да останат безучастни. Например, когато известни личности изразиха подкрепата си за здравословните зелени смутита, светът буквално полудя по тях. Най-новата мания на звездите обаче може да ви се стори малко странна, пък и едва ли ще се хареса толкова много на вашия стомах.

Тя включва консумацията на оцет всяка сутрин. Меган Фокс заяви, че комбинацията между вода и оцет ѝ помага да прочисти „своята система“. Привърженичката на здравословното хранене Миранда Кер засега използва оцета само върху салатата си, а Гуинет Полтроу и Мадона го консумират, за да запазят външния си вид тонизиран.

Манията по оцета явно набира сили във Великобритания, тъй като лондонско заведение вече го предлага в своето меню. Посетителите на The Raw Duck могат да опитат ябълков оцет с малко захар и настъргана ябълка, оставен да престои в продължение на три дни. Според собственика на заведението тази напитка е „страхотна за прочистване и помощ на храносмилателната система“.


Ето и какво споделя диетоложката Кейти Мейсън: „По време на процеса на ферментация, захарите се разграждат от бактериите и дрождите в алкохол. Ако ферментацията продължи, се получава оцет. Може да направите оцет от много плодове, дори зеленчуци и зърнени храни“.

Оказва се, оцетът е бил използван в продължение на векове за много цели – за почистване, като подправка и за здраве. Хранителните терапевти са наясно с ползите от този продукт в продължение на години и често го препоръчват на клиентите си за стимулиране на храносмилането, за алкализиране на тялото и за инструмент срещу загубата на тегло, пише Daily Mail.

Най-ранните известни употреби на оцет датират отпреди повече от 10 000 години. Преди повече от 5000 години той започва да се произвежда и да се продава из целия свят. В древната китайска медицина оцетът (направен от ориз) се използвал за подпомагане на храносмилането, черния дроб и далака, за лекуване на натъртвания, циреи и ухапвания от насекоми, както и за профилактика здравето на сърцето и срещу главоболие.

Автор на статията:
Милена Алексиева

КоментариКоментари