IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Вкусни храни, към които имахте предразсъдъци

24 март 2015 09 31

Като деца сте ги мразили, а сега ги обожавате

Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Много хора се обръщат към здравословния начин на живот, който до голяма степен включва и по-здравословно хранене. Малко са хората, които в по-ранните си години не са се изкушавали от неподходящи храни и които са устояващи на така наречения „джънк фууд“.

В този период с консумация на главно нездравословни продукти, тялото упорито отказва да приеме, че някои полезни храни са наистина вкусни. Докато не мине време и човек не осъзнае, че всъщност здравословното хранене може да бъде дори по-вкусно от всички останали изкушения.

Ето и кои са вкусните храни, към които много хора са имали предразсъдъци:

1. Пълнозърнест хляб

В началото да замените меките и пухкави филийки бял хляб сигурно ви се е струвало непоносимо, но сега оценявате всяко качество и всяка полезна добавка (като семената, например), която се съдържа в пълнозърнестия хляб.

2. Брюкселско зеле

То побеждава дори броколите по странен и необичаен вкус, но това в никакъв случай не означава, че с упоритост човек не може да открие неговата вкусна страна.

3. Чери домати

Във вашата представа преди те са били домати, но не точно. Истината е, че има наистина вкусни сортове чери домати, които по нищо не отстъпват на вкуса на обикновените домати. Освен това те са перфектна добавка към почти всяка салата и дори изглеждат естетически по-добре.

4. Спанак

Без значение, че Попай Моряка го обожава и изяжда огромно количество от него, едва ли има дете, което да обича спанак. Любовта към този листен зеленчук идва с годините, но пък наистина си струва.

5. Тофу

В подходящите ястия тофуто има много по-добър вкус, отколкото обикновеното сирене.

6. Броколи

Тези прекрасни зелени розички може и да не са ви били любими като деца, но днес вървят чудесно със сосове от френски сирена, например. Все пак понякога е позволено да се поглезите с нещо по-калорично.

7. Сладки картофи

Никога няма да изпреварят нормалните картофи по вкус, но си струва да им се даде шанс.

8. Грейпфрут

По-киселата версия на портокалите със сигурност е била ужасяваща идея за много от вас, докато не сте разбрали, че и в горчиво-киселия вкус на този плод има доза чар. Както и много полезни вещества.

9. Тъмен шоколад

Помните ли времето, в което не можехте да си представите да замените млечния шоколад с тъмен? Е, вероятно този период отдавна е минало за вас.

Автор на статията:
Милена Алексиева

КоментариКоментари