IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Храни за по-малка талия

28 април 2015 09 00

И разбира се, за добро здраве

Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Топлите дни са вече факт, така че трябва да помислите за своята фигура, която все по-отчетливо ще се вижда по време на пролетно-летния сезон. Една от най-проблемните зони при голяма част от жените е коремът. Ако и вие се причислявате към този процент от дамите и мечтаете за по-малка талия, добрата новина е, че не трябва да гладувате, за да се сдобиете с нея.

Достатъчно е само да се храните с подходящите храни. Тези, за които ще прочетете по-долу се борят срещу мазнините и подобряват вашето здраве. По този начин те ще ви помогнат да поддържате желаното тегло, да се борите с възпаленията в организма и да стимулирате имунитета си.

Ето и кои са храните, на които трябва да наблягате, за да имате по-малка талия:

1. Цвекло

За него се знае, че има силни антиоксидантни свойства и че разширява кръвоносните съдове, като по този начин те доставят повече кислород към работещите мускули. Добрата новина е, че в една чаша цвекло се съдържат 75 калории и 3.5 грама фибри.

2. Авокадо

Добрите мазнини в него помагат на сърдечносъдовата система на човек, но и се отразяват страхотно на тялото му. Резултати от различни проучвания показват, че авокадото подпомага отслабването и намаляването обиколката на тялото. В една пета от този средно голям плод се съдържат 50 калории и много витамини и минерали.

3. Тиква

Чаша варена тиква е източник на 50 калории, 2 грама протеин и 3 грама фибри. Тиквата също така осигурява повече от 20 витамина, минерала, фибри и полезни антиоксиданти. Тя съдържа още витамин С, желязо, цинк и калий. Освен това тиквата може да ви осигури повече от 100% от дневните нужди на витамин А.

4. Карфиол

Той, също както броколите, кейла и брюкселското зеле, съдържа антиоксиданти, благодарение на които ще избегнете възпаления в тялото. Другото хубаво е, че в карфиола се съдържат малко калории – само 27 в една чаша. Той е богат и на витамини А, С, фибри и витамини В.

5. Ябълки

Известно е, че в тези вкусни плодове се съдържат много фибри и антиоксиданти. Те са чудесен избор, що се отнася до намаляване размера на талията и подобряване здравето на сърцето.

6. Цитруси

Цитрусовите плодове са с ниска енергийна плътност – те осигуряват относително малък брой калории за обема на една порция. Ако изядете някой от тези плодове преди хранене, това ще ви помогне да консумирате по-малко храна като цяло и по този начин ще намалите калоричния прием. В цитрусите има много хранителни вещества – фибри, витамин С, фолиева киселина, калий и други.

Автор на статията:
Милена Алексиева

КоментариКоментари