IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

5-те най-добри плодови напитки в жегите

20 май 2015 10 33

Хем разхлаждат, хем ви зареждат с витамини

Снимкa: iStock

Снимкa: iStock

Няма нищо по-освежаващо в жегите от вкусен плодов сок. Той хидратира, разхлажда и зарежда тялото с много витамини. Ако ви се иска да утолите жаждата с нещо сладко и прохладно, ето и кои са 5-те най-добри решения:

Сок от ананас

Този тропически плод е зареден с бромелаин, ензим, който помага в усвояването на мазнините и протеините. Също така има високо съдържание на витамини и минерали, включително витамин А, витамин С, калций, фосфор и калий, което може да предотврати настинки и спомага укрепването на костите. Ананасът поддържа венците и здравето на зъбите.

Сок от диня

Този сочен плод има високо съдържание на вода, което ще ви държи хидратирани и ще ви донесе желаната прохлада. Богат е на ликопен, който защитава клетките на кожата от вредното влияние на слънцето, калий, антиоксиданти, каротеноиди, витамин А, В6 и С, калций и фибри. Няколко резена от плода на ден помагат за предотвратяване на косопад, проблеми с храносмилането, лошо зрение и дори сърдечни пристъпи.

Кокосова вода/мляко

У нас то не е много разпространено, но ползите от него са огромни. Кокосът лесно утолява жаждата, захранва организма с витамини, минерали и електролити. Поддържа нормалната температура на тялото в жегите, подпомага храносмилането, предпазва от глисти и чревни инфекции, както и от бъбречни и уретални камъни.

Сок от манго

Известно като цар на плодовете, мангото също има много ползи за здравето. Антиоксидантните съединения в плода защитават от възпаления на дебелото черво, рак на гърдата и рак на простатата. Този плод също така спомага за намаляване на холестерола, изчистване на кожата, подобряване на здравето на очите.

Сок от ягоди

Ягодите са малки плодове, но не ги подценявайте. Те са истинска витаминозна бомба. Една купа ягоди подобрява имунната система, понижава холестерола и регулира кръвното налягане. Плодът съдържа фолиева киселина и B-витамини, които спомагат за правилното развитие на плода в ранните етапи на бременност.

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари