IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Chernomore Start.bg Posoka Boec

Храни за отслабване, когато плодовете и зеленчуците омръзнат

19 ноември 2015 06 00

С какво може да разнообразите менюто си?

Снимка: Istock

Снимка: Istock

Плодовете и зеленчуците са задължителни компоненти от ежедневието на всеки човек, който иска да отслабне. Всички знаем как следобедният глад трябва да се укроти с питателна ябълка, вместо с нездравословна вафла.

Колкото и вкусни и разнообразни да са плодовете и зеленчуците обаче, понякога омръзват. Именно в тези моменти е хубаво човек да разполага с нещо, което е различно, но няма да навреди на хранителния му режим.

Ето няколко подходящи предложения:

Тъмен шоколад

Когато имате нужда да си хапнете нещо сладко, парче черен шоколад няма да ви навреди. Изследвания показват, че храни с по-наситен вкус, по-бързо задоволяват желанието на човек за тях. Ето защо две-три парченца черен шоколад ще ви накарат да се чувствате удовлетворени.

Котидж чийз с канела

Подобно съчетание може да ви се струва странно, но пък никога не е късно да го опитате. Освен това сиренето ще ви кара да се чувствате сити дълго време, след като сте свършили с него. В една чаша котидж чийз се съдържат 160 калории и 28 грама протеин. Канелата пък ще направи сиренето с по-интересен вкус.

Шамфъстък

Ядките са едни от храните, на които задължително трябва да наблегнете, ако искате да се лишите от няколко килограма и неслучайно! В тях има протеини и здравословни мазнини, които ще ви помогнат да останете за по-дълго сити. Ако замените бадемите с шамфъстъци, например, ще имате възможност да консумирате малко повече като количество и същото количество калории.

Печен нахут

Той е солен и хрупкав като чипс, но вместо „празни калории“, ще получите протеини и фибри. Ако искате да си направите печен нахут, измийте и изцедете нахута от една консерва. След това сложете една супена лъжица зехтин, щипка сол и малко червен пипер върху него. Сложете нахута във фурната и печете на 200 градуса в продължение на около 10 минути.

Авокадо

Технически то е плод, но за целите на здравословното хранене – авокадото е чудесен източник на полезни мазнини. Изследвания пък показват, че след неговата консумация човек се чувства сит в продължение на няколко часа.

Автор на статията:
Милена Алексиева

КоментариКоментари