IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Правилният начин да ядете плодове

20 май 2017 05 00

Вярвате или не и добрите храни имат своя тайминг

Снимка: Instagram

Снимка: Instagram

Заредени с хранителни вещества и фибри, плодовете ни предпазват от много заболявания. Но включването им в хранителния режим често се оказва погрешно. В действителност няма правилен или грешен начин да се ядат плодове, ала приема им по определена схема може да ги направи по-ефективни и да осигури редица ползи за здравето.

Кога?

Първото нещо, което трябва да направите сутринта, е да хапнете един плод преди всичко друго. На празен стомах хранителните вещества се усвояват много по-лесно. Тялото по-бързо и лесно храносмила плодовете на празен стомах.

Правилото

Има „правило“ да се приемат плодове на празен стомах рано сутринта. Хората, които страдат от стомашни язви или киселинен рефлукс, които имат слаб стомах, както и възрастни хора и малки деца не трябва да го следват.

Причината е, че някои плодове като цитрусовите плодове, ананас, боровинки, грейпфрути и др. съдържат оцетна киселина. Това увеличава производството на стомашна киселина и може да влоши състоянието на човек.

Може ли да ядете плодове между храненията?

ДА! Плодовете са чудесна междинна закуска между две основни хранения. Приемани „на гладно“ те повишават метаболизма и не позволяват на кръвната захар да покачи нивото си. По тази причина и не се превръщат в мазнини!

Грешното време да хапвате плодове

Никога не яжте плодове веднага след ядене. Те не помагат на храносмилането и усвояването на храната, а напротив. Захарта в тях дори ферментира в тялото, което е заето да преработва погълнатото преди това.

Най-добрите плодове за хора с високо кръвно

За вас са подходящи папая, ананас, сливи, круши, ягоди, праскови и ябълки.

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари