IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Може ли спазване на специфична диета да ви помогне да забременеете?

27 септември 2018 09 40

Какво казват експертите по темата

Снимка: Pixabay

Снимка: Pixabay

Храната влияе на теглото, тонуса, настроението ви и разбира се, на здравето ви. Според изследване на Харвард, публикувано в сп. American Journal of Obstetrics & Gynecology хранителният ви режим влияе и на това колко бързо ще забременеете.

Сама по себе си полезната храна не е достатъчна да забременеете, има много други фактори, които имат значение за този процес. Ала съставките, които влизат в тялото биха могли да увеличат шанса, повлиявайки на хормоните и органите в организма.

Важно: Може да бъдете най-здравият човек на планетата и пак да имате фертилни проблеми и обратното – да се храните с нездравословни храни и да забременеете веднага. И все пак науката е открила някакво взаимодействие между определени храни и плодовитостта на жената, особено когато се подлага на процедури като инвитро.

Храни, подобряващи фертилността

- Мазни риби (риба тон и сьомга);

- Орехи;

- Соя;

- Рибено масло;

- Морска храна;

- Пилешко;

- Пълнозърнести продукти;

- Плодове и зеленчуци.

Всички тези храни са свързвани с по-висока плодовитост при жените и по-качествена сперма при мъжете. Изследователите също така подчертават, че е хубаво да се приема допълнително фолиева киселина, като превенция срещу вродени дефекти на мозъка и гръбначния стълб на плода.

Храни, които нямат отношение към плодовитостта, макар че също съдържат витамини и хранителни съставки:

- Сирене;

- Жълтък;

- Мюсли със съдържание на витамин D;

- Добавки с антиоксиданти.

Антиоксидантите са важни и полезни, но се оказва, че не повишават успеваемостта при инвитро процесите.

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари