IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Мед с чесън и килограмите се топят

3 януари 2019 09 40

Вълшебен микс, който има много ползи за тялото

Снимка: Istock

Снимка: Istock

Когато чуем, че нещо помага да отслабнем бързо и лесно и то без особено усилие, сме готови да го опитаме на мига.

За съжаление, все още не е открита гениалната формула, която да превръща всички жени във фиданки, докато хапват сладко от дивана, но пък има някои наистина ценни съставки в кухнята ви, които правят чудеса с имунната система, храносмилането, метаболизма и така увеличават горенето на калориите.

Докато пиенето на вода на гладно помага за извеждане на токсините, хапването на чесън потопен в мед има много повече ползи за тялото. Тази чутовна комбинация също трябва да се хапва директно след ставане и действа върху следните функции на тялото:

- Детоксикация;

- Повишаване на имунната система;

- Подобряване на перисталтиката;

- Повишаване на метаболизма;

- Подобряване на отделителната система;

- Потискане на апетита.

Чесънът е сред най-мощните средства, което не само бори токсините и зарежда тялото с витамини, но заради силния си аромат може да потисне хормона на глада лептин и да ви помогне да поемате по-малко количество храна.

Медът също притежава ценни свойства и е пръв заместител на захарта! Той съдържа витамини и минерали, помага да държите кръвната захар в норма и дава сила и енергия на тялото. Медът има немалко калории, но пък засища и комбиниран с чесъна в дълготраен план може да ви помогне значително да редуцирате приема на калории.

Как да го приемате?

Ако мисълта да хапвате чесън на гладно не ви плаши и сте мотивирани да опитате, за да намалите теглото си, следвайте указанията: Нарежете на ситно няколко скилидки чесън и ги смесете с мед, така че да са добре напоени. Оставете да престоят няколко часа. Тази комбинация може да престои в хладилника до 3 дни и да бъде годна за ядене.

Внимание! Имайте предвид, че чесънът е доста силна ароматна храна и трябва задължително да вземете мерки да облагородите дъха си.

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари