IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

7 уж здравословни храни

19 април 2019 05 30

Бъдете внимателни с тях

Снимка: Pexels

Снимка: Pexels

В последните десетилетия все повече хора залитат по здравословните продукти с идеята да се предпазят от куп болести и най-вече да са във форма. Фирмите започнаха масово да рекламират всякакви хранителни продукти, промотирайки най-вече ниското съдържание на калории и богатия състав на полезни хранителни вещества. Но макар че нещо изглежда и се представя като здравословно, това не означава, че наистина е така и трябва да бъдете по-внимателни и при консумацията на тези храни:

Смутита и протеинови шейкове

Маниаците на тема фитнес и спорт са луди по тези напитки, тъй като те ги държат сити и се рекламират като храни, които дават всичко необходимо на мускулите. Да, обаче смутитата и шейковете са наблъскани със захар и допълнителни калории. Някои дори може да достигнат до 400 калории, което си е едно цяло хранене и без да осъзнавате може да обърка целия ви диетичен план.

Замразен йогурт

Йогуртът или киселото мляко съдържа полезни бактерии и действа добре на стомаха. Когато обаче производителите намалят маслеността с идеята да намалят калориите, те добавят захар, за да подобрят вкусовите качества на продукта. И тези захари не са полезни, нито диетични.

Сушени плодове

Сушените плодове са пълни с фибри, витамини и други полезни съставки. Но те са пълни с много плодова захар и тъй като изглеждат малко на обем, може да се подхлъзнете и да прекалите с количеството, което ще добави излишни калории към дневния ви прием и ще промени нивата на кръвната ви захар.

Пакетирани здравословни храни

Диетични бисквитки, чипсове или други рекламирани като диетични пакетирани хранителни продукти – всички те са нездравословни и водят до наддаване на тегло. Диетичните храни съдържат консерванти, нездравословни мазнини и изкуствени подсладители, които не са полезни за вашето здраве.

Диетични газирани напитки

На етикета пише, че тези напитки са здравословни, но в действителност не са. Те съдържат консерванти, изкуствени подсладители и е доказано, че водят до покачване на кръвното налягане и кръвната захар и също така вредят на полезните бактерии в стомаха.

Подсладители

Подсладителите може и да съдържат малко калории, но те не помагат на отслабването, а точно обратното.

Протеинови блокчета

Много хора разчитат на протеиновите блокчета за незабавен приток на енергия. Не всички протеинови блокчета обаче са здравословни, някои са натоварени с калории и изкуствени съставки.

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари