IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Полезен алкохол, има ли такова нещо?

10 май 2019 05 30

Ако го пиете правилно, да!

Снимка: Pixabay

Снимка: Pixabay

Всяко нещо трябва да се приема с мярка, за да не вреди на тялото. Към алкохола трябва да се подходи още по-предпазливо. И ако сте умерени дори можете да се възползвате от някои ползи на спиртните напитки за отделни органи.

Шампанско: добро за когнитивното здраве

Пенливата напитка е нискокалорична и според някои изследвания подобрява когнитивните умения и е добра за здравето на мозъка.

Сухо вино (бяло и червено)

Виното е нискокалорично, което го прави идеално за вас, ако сте на режим.

Червено вино за сърцето

Десетки изследвания твърдят, че червеното вино има благотворно влияние върху сърдечносъдовата система. Разбира се, тези свойства се проявяват, когато го приемате с мярка и когато се грижите като цяло за себе си с достатъчно сън, по-малко стрес, движение и разумно хранене.

Уиски против стареене

Уискито съдържа антиоксиданти, които се борят със стареенето и косопада. Но ако консумирате повече от 30 мл наведнъж или ги смесите с газирана напитка, вие съсипвате полезното му действие.

Коняк за белите дробове

Ако сте на режим без въглехидрати, може да заложите на коняка. Той е полезен и за белите ви дробове.

Как убивате ползите от алкохола?

Всичко зависи в начина и количеството на консумация. Ако залагате на коктейли, вие поглъщате много захар и си докарвате единствено главоболие и евентуално проблеми със стомаха. Не смесвайте спиртни напитки със сокове и газирани напитки.

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари