IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Кое цвете ви подхожда според зодията

8 юни 2018 14 20

Огненият нрав на лъвовете се свързва със слънчогледи

Източник: IStockphoto

Източник: IStockphoto

Цветята са дар от природата, който внася свежест и настроение в скучното ни ежедневие. Поднасят се както за хубави, така и за тъжни поводи. С тях може да придадем атмосфера на скучните помещения. Всеки човек има различни предпочитания за цветя – едни винаги имат пресен букет на масата в хола, други предпочитат да ги подаряват или получават, трети въобще не ги харесват.

Знаете ли, че можем да научим много за характера на един човек от цветята, които харесва той. Вижте кое цвете най-добре представлява вашият зодиакален знак според астрологията:

Овен (21 март – 19 април): Лотос

Това цвете е символ на прераждането, любовта, състраданието, красотата, постоянството, духовността. Още от Древен Египет се е свързвало със слънцето и прераждането. В Китай цветето се е смятало за свещено още преди появата на будизма. Тъй като символизира израстването и творческата сила, лотосът много подхожда на представителите на зодия Овен, които се стремят към усъвършенстване и по-съвършен свят.

Телец (20 април – 20 май): Мак

Аленочервеното цвете е символ на неувяхващата младост, плодовитостта и плодородието. Едно от поверията сочи, че Морфей приспивал хората, като ги докосвал с мак. Той се смята и за цвете на бляновете, а Телците са едни от най-големите мечтатели сред зодиите.

Близнаци (21 май – 20 юни): Лавандула

Тя е красива и ароматна. От нея се получава етерично масло, което има успокояващ ефект. Полезно е за по-качествен сън, облекчава гаденето, помага при кожни проблеми. Растението е символ на предаността и съпричастността, а Близнаците притежават тези качества. Асоциира се с невинност и непорочност.

Рак (21 юни – 22 юли): Делфиниум

Това цвете подхожда на Раците, които са с отворено сърце към всички, любящи и привързани към близки и приятели. Неразцъфналите пъпки на цветето се асоциират с ефирната игра на делфините над морската шир. Хората под този знак са добродушни и правят всичко с лекота и отдаденост.

Лъв (23 юли – 22 август): Слънчоглед

Подобно на Лъва, който е цар на всички животни, слънчогледът също се откроява от останалите цветя. Той символизира самочувствие, самолюбие и стремеж към успех на всяка цена. Слънчогледът се свързва с топлината и непоколебимия дух на Лъвовете, които не се предават въпреки трудностите.

Дева (23 август – 22 септември): Саркофай

Това цвете е много изтънчено, точно като Девите. Свързва се със стремеж към съвършенство, търпеливост и пестеливост.

Везни (23 септември – 22 октомври): Хортензии

Те подхождат на хора с чисти помисли, каквито са голяма част от представителите на Везни. Хората, обичащи хортензии, са искрени и подхождат с разбиране към хората около тях.

Скорпион (23 октомври – 21 ноември): Хризантеми

Белите отиват на тези, които са честни и открити в отношенията. За Скорпионите се твърди, че са страстни във връзките си. Когато Скорпион подари тези цветя, означава, че е готов за нова връзка.

Стрелец (22 ноември – 21 декември): Роза

Много красиво, но и бодливо цвете. Червената роза е символ на страстната любов, бялата – на приятелството. Хората, които харесват розите, са много пламенни и страстни, обичат поезия и изкуство.

Козирог (22 декември): Алстромерия

Това цвете е символ на богатство, просперитет, истинското приятелство. А хората от знака Козирог са предани, грижовни, жертват се за хората и ценят красотата около тях. Вечно се стремят към просперитет и щастие.

Водолей (20 януари – 18 февруари): Протея

Цветето се свързва със смелостта и стремежа към нови начинания. Има по-специфичен вид и е уникално само по себе си. Листата на протеята са месести и събират добре водата след дъжд.

Риби (19 февруари – 20 март): Нарцис

Цветът на нарциса символизира късмета, щастието, лек егоцентризъм, вдъхновение. А Рибите често действат сами и не обичат да работят в екип, но за сметка на това са творчески личности и винаги имат оригинални идеи.

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари