IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Селфита, картички от желязо: Най-невероятните рекорди на звездите

3 февруари 2019 09 00

С какво знаменитостите попадат в Книгата Рекордите на Гинес

Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

Знаем доста за професионалните им успехи, но можем само да гадаем какво значат имената на някои знаменитости за „Книгата на рекордите на Гинес“.

Самюел Л. Джексън

Той е един от най-трудолюбивите актьори в Холивуд. За година той взима участие в около четири филмови проекта. Така че не е учудващо, че на него принадлежи рекордът на актьор, чиито филми стават най-касови. При това Самюел много внимателно подбира проектите, в които да се включи и някак като че ли има нюх кои продукции ще имат успех сред зрителите. Да работят с Джаксън мечтаят много именити режисьори, пише OK Magazine.

Робърд Дауни-младши

Неговото име също е включено в „Книгата на рекордите на Гинес“. Дотам холивудската звезда не стига сам, а с помощта на своите фенове от Китай, които направили гигантска пощенска картичка от желязо, подписана от 5339 души. Робърт определено не очаквал такава изненада и споделя, че е бил много поласкан.

Снимка: Reuters

Ози Озбърн

Още един необичаен рекорд принадлежи на Ози Озбърн. Той организирал най-масовия и силен вик като накарал над 52 хиляди души да крещят едновременно. Всички тези хора са се събрали на стадион по време на бейзболен мач, а постъпленията от рекорда са изразходвани за изследвания за рака.

Снимка: Reuters

Джоан Роулинг

Любопитен рекорд записа и авторката на книгите за Хари Потър. В началото на кариерата ѝ, докато едно след друго издателствата са отказвали да публикуват книгите ѝ, вероятно писателката не е можела да си представи, че един ден нейните книги ще надминат творбите на Уилям Шекспир по популярност. Ето че това става факт. „Хари Потър и прокълнатото дете“ изпревари „Ромео и Жулиета“ и стана най-продаваната книга във Великобритания.

Снимка: Reuters

Дуейн Джонсън

Известен като Скалата, холивудската звезда постави рекорд не само заради физическата си сила. Актьорът успял да си направи най-голямо количество селфита за най-кратко време. Снимал се 105 пъти за три минути. Защо „Скалата“ се решил на тази стъпка, така и не става ясно. Въпреки това, ако следите внимателно профила му в Instagram, може да стигнете до заключението, че той на практика не се разделя със смартфона си.

Снимка: Reuters

Автор на статията:
Галина Чолакова

КоментариКоментари