IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Tри неща след събуждане за един по-хубав и успешен ден

17 април 2012 06 10

Понякога най-ефективните техники са най-простичките

Снимка: Dreamstime

Снимка: Dreamstime

Какво е първото нещо, което правите след събуждане? Ако е работен ден, най-вероятно спирате алармата на телефона и пак задрямвате до следващото иззвъняване след десетина минути. И така няколко пъти докато накрая изскачате от леглото в паника, че нямате никакво време. Или пък ставате още след първото иззвъняване на алармата и отивате да си вземете душ в просъница и чак когато усетите водата по тялото си, се осъзнавате и се чудите как сте се озовали в банята.

Оказва се, че има три елементарни неща, които могат да ви подготвят за започване на деня без стрес, така че да сте в добро настроение и кондиция още от сутринта.

Джек Уинър, лицензиран психоаналитик и основател на Училището за Креативно Движение в Ню Йорк Сити, вярва че ако постепенно „върнете" своето усещане за тялото си, което сте „загубили" по време на съня, ще можете да започнете деня в по-добра кондиция. Ако успеете да почувствате тялото си и да освободите напрежението в мускулите си, тогава ще се справите и със стреса през деня по много по-ефективен начин. Как може да го направите? Ето трите стъпки:

1. Още преди да сте станали от леглото, нежно разтегнете стъпалата си и задръжте за 15-30 секунди. Така според д-р Уинър ще активирате мускулатурата си и ще усетите стъпалата си, което е вид „заземяване" – връщане обратно към земята след „пребиваването" в сънищата.

2. Когато ставате от леглото, съвсем осъзнато поставете стъпалата на пода. Останете така за момент, напълно усещайки пода под вас и фокусирайки се върху усещането, че сте „заземени".

3. Накрая направете нежно разтягане на подколянното сухожилие. Това ще поддържа връзката ви със земята и ще предотврати появата на напрежение във врата и раменете. Колкото сте "по-заземени" и усещащи тялото си при започването на деня, толкова по-добре ще се справяте със задачите си през деня.

Добро утро и прекрасен, успешен ден!

Автор на статията:
Мария Димитрова

КоментариКоментари