IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Мисисипи е щатът с най-затлъстели хора

14 август 2012 14 00

Най-тънкият щат е Колорадо

Кафе в Ню Орлеанс; Снимка: Dreamstime

Кафе в Ню Орлеанс; Снимка: Dreamstime

Явно в САЩ жителите на щата Мисисипи похапват най-много бургери и пържени храни, ако се вярва на проучването на здравната организация Trust for America Health. Учените от въпросната организация твърдят, че Мисисипи е с най-висок процент на затлъстяване сред възрастните.

Мисисипи е на първо място в списъка с 34.9 процента сред 12 щата, в които броят на жителите, страдащи от затлъстяване, надхвърля 30 процента.

Следват щатите Луизиана и Западна Вирджиния съответно с 33.4 процента и 32.4 процента. Процентът на затлъстяване е най-нисък в щата Колорадо - 20.7. Следват Хавай с 21.8 процента и Масачузетс с 22.7 процента.

"Затлъстяването допринесе за драматично увеличаване на случаите на хронични заболявания и на разходите за здравеопазване. Това е една от най-сериозните здравни кризи, пред които страната ни някога се е изправяла", казва изпълнителният директор на организацията Джефри
Леви.

За целите на проучването авторите са използвали данни от американския Център за контрол и превенция на инфекциозните заболявания.

Затлъстяването се изчислява чрез Индекса на телесна маса (ИТМ), отчитащ съотношението между ръста, теглото и възрастта на човека. Счита се, че човек страда от затлъстяване, когато този показател е равен на или надхвърля 30.

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари