IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Хората преяждат заради обстановката

31 август 2012 14 00

Шумът ги кара да хапват повече

Снимка: Dreamstime

Снимка: Dreamstime

Ако се чудите защо в заведенията за бързо хранене, сте склонни да поглъщате по-големи количества храна, американски учени намериха отговора. Шумът и светлината на тези места карат хората да поемат повече калории, за разлика от по-луксозните заведения, които излъчват спокойствие и уют, пише в. "Дейли телеграф".

Учени от университетите на Джорджия и Ню Йорк са направили малко проучване, което е установило, че ако хората са в шумни заведения с ярки цветове, поемат повече калории. Ако същата храна се предлага в по-малки и ресторанти с меко осветление, те ще консумират средно с по 174 калории по-малко.

За експеримента една зала е била разделена на две части – по-тиха и по-шумна. Осветлението също е било сменено, но е предлагано едно и също меню. Хората, които са се озовали в по-оживената част са консумирали ястия в порядъка на 949 калории, докато останалите в по-интимната обстановка - са приели средно 777 калории.

Така че, ако искате да запазите теглото си или да отслабвате, избирайте по-тихи места за вашият обяд или вечеря.

Автор - снимка
Автор на статията:
Мария Господинова

КоментариКоментари

hm ( преди 11 години )
Честно казано един човек, който поглъща 950 калории на едно ядене, не се притеснява явно особено от някакви си 100 калории плюс-минус...
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
pi4inka ( преди 11 години )
До Анонимен: А ти сигурно "никога" не си преяждал?
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
( преди 11 години )
Преяждат тези които нямат култура на хранене и им липсва самоконтрол.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар