IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Какво издават устните за здравето ви

5 ноември 2017 11 45

Следете цвета

Снимка: Istock

Снимка: Istock

Първият признак на всяка болест се вижда най-вече на устните. Неслучайно традиционните експерти по китайска медицина наричат устните прозорец към здравето.

Ако цветът им се промени, това е начинът организмът да ни каже, че нещо не е наред. Кое какво значи:

Бледи побелели устни

Бледите или бели устни са ясен признак за анемия. Това означава, че тялото ви няма червени кръвни клетки или хемоглобин. Хемоглобинът е основната част от червените кръвни клетки и свързва кислорода в тях.

Съвет: яжте храни, богати на желязо, като спанак, сушени плодове и хляб.

Зачервени устни

Червените устни означават, че тялото ви е прегрявано. В подобен момент често има и допълнителни признаци като лош дъх и глад за калорични храни. Според експертите това означава, че имате нефункциониращ черен дроб, което води до излишно освобождаване на топлината в тялото. Освен това червените устни също показват наличието на алергия от някакъв вид храна или течност, което обичайно е съпътствано и с подуване.

Посинели/полилавели устни

В студените дни устните често минават в тази тоналност, но ако се задържат за по-дълго и на топло така, това може да означава, че имате сърдечен и респираторен проблем. Или е признак за слабо кръвообращение. Ако около устните се появи бледа зелена линия това е знак за лошо кръвообращение около черния дроб и далака.

Тъмночервени до сини устни

Тъмночервените до сини устни означават, че трябва незабавно да детоксикирате тялото си със здравословни храни и течности. Вашата храносмилателна система е подложена на стрес поради токсичност и тялото ви трябва да се отърве от тези обезпокоителни агенти. Придържането към алкална диета ще ви помогне.

Розови устни

Розовите устни показват здраво тяло с балансиран ум. Това означава, че правите всичко възможно, за да поддържате тялото си здраво, а режимът на диета и фитнес, който следвате, е подходящ за тялото ви.

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари